OTA With Motorola DCT6200 CATV set top box? - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums

 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes

post #1 of 4 (permalink) Old 2010-11-09, 01:35 AM Thread Starter
Rookie
 
Join Date: Nov 2010
Location: Coquitlam, BC
Posts: 1
Question OTA With Motorola DCT6200 CATV set top box?

Hi all, coming here as the newbie of the week, so I apologize in advance for my ignorance

Here is my problem: I live in the Vancouver area, where I know OTA is available. SoI have finally decided to join the OTA side by cancelling my cable subscription, buying an OTA antenna and also using Netflix as my main movies provider (I have high hopes Netflix Canada will soon provide a selection comparable to that of our Neighbours to the South).

I have spent most of the evening trying to connect it all up, but to no avail.. here is my gear:

an Indoor RCA Digital Flat Amplified Antenna, coaxial connected to my Motorola DCT6200 set top box, coaxial and Component connected to an "old" Toshiba CRT HD TV (34HF84)

I am pretty sure my TV does not have an ASTC Tuner, so not Digital ready, so my only hope seems to go through the set top box, but again no joy.

I also tried plugging the antenna directly into the TV, but again without results.

manual for the antenna pretty much boasts plug and play, but not in my world...Any advice would be greatly appreciated!
yves_san is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 2010-11-09, 01:46 AM
 
Join Date: May 2005
Location: Nanaimo, BC
Posts: 70
welcome aboard.

Your motorola set-top box is the issue. It is only designed for digital cable. It does not contain a tuner for over the air ATSC.

You need an ota set-top box / digital convereter box. Typically $80.00 for an SD resolution one.
sputnik is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 2010-11-09, 01:50 AM
 
Join Date: Aug 2007
Location: Oakville, Ontario
Posts: 438
Someone correct me if I'm wrong, but I'm fairly certain you cannot use the DCT6200 for OTA. It is designed for Digital CATV.

Edit: Annnd... beaten. lol
DavidT is offline  
 
post #4 of 4 (permalink) Old 2010-11-09, 02:06 AM
OTA Forum Moderator
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 24,878
Welcome here yves_san, please start with reading this: http://digitalhome.ca/forum/showthread.php?t=125161 and we will help you get excellent OTA results.
stampeder is offline  
Closed Thread

Tags
ota hdtv

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome