Very odd ring pattern. Ideas? - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes

post #1 of 6 (permalink) Old 2016-10-19, 10:39 PM Thread Starter
Rookie
 
Join Date: Nov 2008
Location: SouthCentral Ontario
Posts: 13
Very odd ring pattern. Ideas?

Incoming calls sound like a bizarre distinctive ring pattern. I recently ported my DID to VOIP.ms and use a Sipura (Cisco) STA-2100. The routing function is disabled as I have my own router.

When a call comes in, the ringing sounds strange and every ring sequence gets stranger until I answer. It varies each time.

Any suggestions on what to check. Call quality is fine. Outgoing is no problem.

Thanks.
DialTwister is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 2016-10-21, 12:43 PM Thread Starter
Rookie
 
Join Date: Nov 2008
Location: SouthCentral Ontario
Posts: 13
Perhaps if I explain the sound further, someone may think of an answer...

Imagine this were an old landline phone and, for some reason, the ring voltage was lower than normal (or sporadic). The ring sounds like it's not getting enough voltage to present a proper ring so it sputters randomly.

Does that help?
DialTwister is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 2016-10-21, 12:48 PM
Veteran
 
Join Date: Jun 2011
Location: 43░ N, 81.2░ W
Posts: 6,001
How many phones are connected? Are there any with bells or that work without additional power that would create a high ringtone load? If so, try disconnecting phones that may cause high loads.
ExDilbert is offline  
 
post #4 of 6 (permalink) Old 2016-10-21, 01:27 PM Thread Starter
Rookie
 
Join Date: Nov 2008
Location: SouthCentral Ontario
Posts: 13
Thanks. At your suggestion, I disconnected the existing three phones and plugged in one very basic phone. There was no change. The ring pattern is still bizzarely random.

I guess I'll just live with it. At least there'll be no question which phone line is ringing in the house. LOL
DialTwister is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 2016-10-21, 02:32 PM
tux
 
Join Date: Mar 2006
Location: Winnipeg
Posts: 1,329
Might be a ring pattern setting in your ATA? My SPA112 has a setting Voice/User1/Ring Settings/Default Ring, allowing you to choose from 8 different ring tones.
tux is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 2016-10-21, 03:32 PM Thread Starter
Rookie
 
Join Date: Nov 2008
Location: SouthCentral Ontario
Posts: 13
tux,

Thank you very much. I couldn't find that setting before you mentioned where it was. Strangely, it was already set to #1, which I would assume to be a normal ring. I changed it to #2 which provides a consistent "distinctive" ring-ring pattern. No more random half-hearted rings. I guess the #1 setting was somehow scrambled.

Thanks for the help.
DialTwister is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome