Rogers 8300HD 1.89 firmware update (Rollout Begins week of Jan 8th) - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums
Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes

post #1 of 234 (permalink) Old 2006-04-05, 01:16 PM Thread Starter
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 40
Rogers 8300HD 1.89 firmware update (Rollout Begins week of Jan 8th)

I had an email conversation yesterday with a CSR at Rogers about the update to the firmware version 1.88 for the SA8300HD. He said that Rogers is current doing a segment by segment update to this latest firmware, and we all should have it soon. He also suggested doing power cycle to the device, which will apply the update if it is available.

No timeframe from them, but its good to know that it is coming. Just FYI.

For anyone interested, here are a few of the new features;
- Faster FF 128x
- Fixes for HDMI issues (including intermittent Pause/FF/REW issues when HDMI is used)
- Ability to "Play from beginning" when tuning to a show in progress that you are recording.
- Record setting for "First Run on this channel", in addition to "TimeSlot" and "All episodes"
- Plus many bug fixes.... (including the 'jump to live' issue when watching a show that is being recorded)
dustyporch is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 234 (permalink) Old 2006-04-05, 02:17 PM
 
Join Date: Nov 2005
Location: North York, Rogers Cable, SA8300HD
Posts: 167
It would be nice to get all this.
Rogers, I want my upgrage NOW !!!

Last edited by hugh; 2006-04-05 at 02:26 PM. Reason: Remove unecessary quoting: Please don't quote an entire previous post . It serves little purpose, makes a thread more difficult to read and wastes bandwidth.
Ghost is offline  
post #3 of 234 (permalink) Old 2006-04-05, 02:20 PM
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1
No timeframe from them leads me to believe it will be a long time. I hope not, I hope not, I hope not.

I'm not going to get my hopes up on this, but it is nice to see that they are finally acknowledging the problem and the available fix.
scott.crawford is offline  
post #4 of 234 (permalink) Old 2006-04-05, 02:29 PM
Member #1
 
Join Date: Dec 2001
Location: Toronto
Posts: 47,716
I hope you are right because 3 of those issues annoy the heck out of me!
I tried unplugging my unit to see if it would update but no luck!
hugh is offline  
post #5 of 234 (permalink) Old 2006-04-05, 02:37 PM
 
Join Date: Sep 2002
Location: Toronto
Posts: 848
Was there any mention of the 8000HD getting a similar firmware update? Items one, three and five are my biggest beefs...
reddwarf is offline  
post #6 of 234 (permalink) Old 2006-04-05, 02:39 PM
Moderator
 
Join Date: Jun 2005
Location: Vancouver - OTA, Pioneer KURO Elite Signature PRO-141FD, 27" iMac, WDTV Live.
Posts: 2,781
It always baffled me as to why the largest Cable company in Canada has sat on this firmware upgrade for almost a year, when other larger companies in the US have already rolled it out, as well as Videotron in Canada.

Does anyone know if 1.88 will output Y, Pb, Pr through HDMI rather than R, G, B? I want my Colour and Tint settings back on my PDP which have been disabled because version 1.87 only outputs R, G, B through HDMI.
Cyclism is offline  
post #7 of 234 (permalink) Old 2006-04-06, 08:24 AM
 
Join Date: Nov 2003
Location: Ottawa
Posts: 94
Can it be true?

I hope this isn't an April fools joke. Those changes are needed! Please don't be teasing.
Steele-in-HD is offline  
post #8 of 234 (permalink) Old 2006-04-06, 08:52 AM
Moderator
 
Join Date: Nov 2002
Location: Ottawa
Posts: 5,452
Quote:
Originally Posted by Cyclism
Does anyone know if 1.88 will output Y, Pb, Pr through HDMI rather than R, G, B? I want my Colour and Tint settings back on my PDP which have been disabled because version 1.87 only outputs R, G, B through HDMI.
I'm going to go out on a limb and say it does because I just hooked up my new plasma via HDMI a couple of weeks ago and I'm pretty sure I was able to adjust the tint.

I'll try to remember to double check my F/W version tonight.
jvincent is online now  
post #9 of 234 (permalink) Old 2006-04-08, 09:45 PM
 
Join Date: Dec 2003
Location: Downtown Toronto
Posts: 149
So basically the update could happen anytime between now and end of my life? lol .. been waiting for that update for so long that I would do summersaults if it actually happened
leeanne172 is online now  
post #10 of 234 (permalink) Old 2006-04-08, 10:00 PM
Moderator
 
Join Date: Nov 2002
Location: Ottawa
Posts: 5,452
Quote:
Originally Posted by jvincent
I'm going to go out on a limb and say it does because I just hooked up my new plasma via HDMI a couple of weeks ago and I'm pretty sure I was able to adjust the tint.

I'll try to remember to double check my F/W version tonight.
This reminded me to check my F/W.

As it turns out, I am at 1.87, but tint still works for me on my panel via HDMI.
jvincent is online now  
post #11 of 234 (permalink) Old 2006-04-09, 03:29 PM
 
Join Date: Jan 2004
Location: Richmond Hill, ON -- Samsung UN55C6300, Samsung HLP4663W, BellTV 9241 x2, JVC RX8000V, LG BD555C
Posts: 310
I spoke with a Rogers CSR yesterday who seemed to know nothing about it.

I just don't understand why Rogers wouldn't want to get this out. If there is a problem or delay then just tell us...

Cablevision in the US has had it since last June and Videotron has had it since November.

Grrrrrrrrrrrrrrrrrr
Bruce Fan is offline  
post #12 of 234 (permalink) Old 2006-04-09, 04:33 PM
 
Join Date: Mar 2004
Location: Kitchener, ON (Rogers Customer)
Posts: 1,249
In general most companies won't make official statements about upcoming products or services in advance, or rather, in advance of having a definitive plan in place to deploy said-product.

The fact that a CSR mentioned that they were rolling out 1.88 in the first place is fairly surprising, not that I'm saying they were lying or anything (why would he/she?)...some CSR's are more in-the-know than others, or rather, maybe they take more of a vested interest in what's going on on the tech side since maybe that's something they care about. Others might view it as just a paycheck, and not care about anything outside of what's in their training material (and I don't hold that against them).

I'll tell you one way to NOT get any information about the new firmware...fill out one of their forms. I've asked about 1.88 via their online form more than a few times, and I never get a response at all...not even an aknowledgement that I sent them a question. (usually at least I get some sort of canned response)

Toshiba 62HM84 | SA 8300HD | HD-DVD/Blu-ray HTPC | XBox360 | Playstation 3
Denon AVR-2807 | URC MX-650
nathan is offline  
post #13 of 234 (permalink) Old 2006-04-09, 11:30 PM
57
Moderator
 
Join Date: May 2002
Location: Toronto, Rogers, 9865 & 8300-eHDD, Panasonic TCP65S1, Denon AVR4310Ci; Sony KDL40W3000, 8300-eHDD
Posts: 53,485
Quote:
Originally Posted by nathan
I'll tell you one way to NOT get any information about the new firmware...fill out one of their forms.
That is very strange. I have always received a response (often canned) and I always receive an acknowledgement almost immediately that I sent in a question.

Are you sure you provided an appropriate e-mail address and that you don't have a spam filter of some sort blocking a return response?

Try the following e-mail address instead of the "form"

rogerscabletv at rci.rogers.com

57's Optimization Services (Home Theatre Optimization) . . . . 57's Home Theatre (Latest equipment & photos)
57 is offline  
post #14 of 234 (permalink) Old 2006-04-10, 06:43 AM
 
Join Date: Mar 2004
Location: Kitchener, ON (Rogers Customer)
Posts: 1,249
Quote:
Originally Posted by 57
That is very strange. I have always received a response (often canned) and I always receive an acknowledgement almost immediately that I sent in a question.
Well, I get a notification that they received my request, but never a reply back.

Quote:
Originally Posted by 57
Are you sure you provided an appropriate e-mail address and that you don't have a spam filter of some sort blocking a return response?
Quite sure, yes.

Surprisingly enough, I got a reply (not neccessarily canned) last night, within an hour, to my question:

Quote:
Originally Posted by Rogers Tech Dude
However, with regard to SARA v1.88, we have no information on this
matter. As we do appreciate your concerns regarding your issue, please
be advised that although Rogers is aware of the various bugs in the
software, please note that we are continually modifying the Internal
Operating System (IOS) for the PVRs/digital terminals. We apologize for
the inconvenience.

In order to ensure that your digital terminal / PVR has been updated
with the recent release of the IOS, please try power cycling the unit.
You may perform this by unplugging the power cord from the outlet in the
wall for one minuite, and then plugging it back in. Wait until the unit
power back up and the internal operating system (IOS) loads. Once you
are able to view a channel on your television set, please recheck your
digital cable TV services.
So really, no information at all...other than the fact that they're constantly updating the software...which I doubt they are, as the firmware revision hasn't changed in almost a year perhaps?

Toshiba 62HM84 | SA 8300HD | HD-DVD/Blu-ray HTPC | XBox360 | Playstation 3
Denon AVR-2807 | URC MX-650
nathan is offline  
post #15 of 234 (permalink) Old 2006-04-10, 07:29 AM
Veteran
 
Join Date: Mar 2005
Location: Montreal
Posts: 2,210
Quote:
Originally Posted by reddwarf
Was there any mention of the 8000HD getting a similar firmware update? Items one, three and five are my biggest beefs...
I have Videotron but for your information,

For my SA8000HD I have software 1.88.12.2
and for my SA8300SD I have software 1.88.18.1. They offer similar features and bug corrections.

Both machines have:
- the 4th FF/RW for 128 frames/sec
- Play from beginning (during recording)
- no more stuttering for FF or RW
- Change to Live during or after recording

However, neither offers to record First Episode only.

Samsung LN52B750, SVS PB12-ISD, Harmony One, HD-A1, BDP-1400, Oppo DV-970HD, Yamaha RX-V371
mfabien is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome