SA8300HD - External SATA Drive Works, Please Read Post 1 and Post 1 Links - Page 205 - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums
Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes

post #3061 of 3064 (permalink) Old 2016-05-01, 05:21 PM
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 35
The external is a brand new WD Black WD WD1003FZEX.
zman3232 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #3062 of 3064 (permalink) Old 2016-05-05, 12:32 PM
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 35
My saga continues, if anyone cares I've read every post in this thread and appreciate all the info.

So I bought a Vantec CX-NST-300SU (I did read that there were issues with it for some people, but I couldn't find the Vantec 3 NST-360 nearby) and had success connecting it to the 8300 and recorded and watched the Jays game. However when I recorded the Jays game the next night and started to watch the recording in progress, the screen was black. When I went to the game live and tried to pause it the screen went black. Other channels worked ok. Turning off the Vantec, then turning on the pvr and turning the Vantec back on was successful. But I am skeptical if this combo will work ongoing.

So my hopefully last question is, is anyone currently having success with the Vantec CX-NST-300? Should I return it and try to find the Vantec 3 NST-360 or the Thermaltake ST0005U online. Also are both of these readily available online?

Thanks in advance for any help.
zman3232 is offline  
post #3063 of 3064 (permalink) Old 2017-01-22, 11:44 AM
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 178
Wd1003fzex + nst-360ufs

Based on the info in this thread (and elsewhere) I bought a WD1003FZEX + NST-360UFS and hooked it up on Friday. (My wife got quite the kick out of seeing the space used drop from 60+% to 7%.) However, yesterday morning and this morning we got the "external drive has been disconnected from PVR" error message. I seem to need to power cycle the enclosure in addition to the 8300HD to recover.

Any suggestions?
ericball is offline  
 
post #3064 of 3064 (permalink) Old 2017-01-28, 12:00 PM
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 178
Looks like the problem was the NST-360UFS (USB2, Firewire & eSATA). A local retailer still had a Thermaltake EA3006 in a dusty box. This is a simple SATA to eSATA enclosure. The only problem is it included a PC adapter kit rather than a power brick. Fortunately it used the same non-standard 4 pin mini-DIN connector as the Vantec.

The drive has been operating without an issue for the past three days in the new enclosure.
ericball is offline  
Reply

Tags
1tb , 8300 , 8300hd , extender , external hard drive , external hd , iomega , pvr playback freezes , sa8300hd

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome