Illico box not recording or able to rewind etc - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes

post #1 of 6 (permalink) Old 2012-03-13, 01:40 PM Thread Starter
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 39
Illico box not recording or able to rewind etc

Hi guys,

Strange happenings - My Illico box ( the HD PRV ) started acting a bit wonky last night. It would change channels totally fine, but it would not record, nor rewind, pause, stop.

This morning I decided to unplug it, counted to 15 and then plugged it back in again, and that seemed to have fixed it.

Anyone else have this problem ?

Funny thing too, - I have 2 of these units, and for the last 2 weeks, the other one refuses to tape Survivor every Wed night. I had it set to tape every week. Last week 10 minutes before the show was to start, I checked the guide, and the show was not scheduled for recording. How strange is that. Seems to be the only show that refuses to record.

Dave.
David Zeno is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 2012-03-13, 05:50 PM
57
Moderator
 
Join Date: May 2002
Location: Toronto, Rogers, 9865 & 8300-eHDD, Panasonic TCP65S1, Denon AVR4310Ci; Sony KDL40W3000, 8300-eHDD
Posts: 53,486
How old is the PVR? Do you have an eHDD (external Hard Disk Drive)? If it's more than a couple of years old, you may be experiencing the start of HDD failure. If you get any other messages or weird noises, that could be it. Do you own or rent?

I can't comment on Survivor other than perhaps to delete the scheduled recording and set a new one.

57's Optimization Services (Home Theatre Optimization) . . . . 57's Home Theatre (Latest equipment & photos)
57 is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 2012-03-13, 06:03 PM Thread Starter
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 39
Hi 57,

The PVR is about a year old. Hmm not even, it was put in, in October.

No exernal hard drives installed / attached to the PVR.

The unplugging it, seemed to fix the problem, however if it keeps happening I will get it replaced.

Thankfully I RENTED it. Funny thing, the installer from Videotron told me it's a good thing to rent because they have so many problems with these boxes, I shrugged it off at the time, but now I'm very glad I am only renting.

thanks for your help 57.
David Zeno is offline  
post #4 of 6 (permalink) Old 2012-03-14, 11:27 AM
 
Join Date: Dec 2006
Location: Montréal
Posts: 18
It happens to mine a few times a month. I beleive that it's a bug in the SARA software that occurs after switching application (VOD, etc.). Probably those applications doesn't cleanup after themselves.

Bergo, software specialist
bergo is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 2012-03-15, 02:28 PM
Rookie
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 1
I've had this problem every so often for about the last year. It actually happened again last night. Scheduled recordings wouldn't start, in fact they were not highlighted in that ugly menu anymore, wouldn't take even when pressing the record button. Had to reboot and then I could record again.

Never know when this hits but every month or two I get burned.

BTW I do have an external WD DVR Extender.

I here Bell Fibe knocking at the door!

-r
RZrex is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 2012-03-23, 09:46 PM
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 325
Quote:
I've had this problem every so often for about the last year.
Me too but it has been quite the last year or so. The solution each time was to reboot the box. I also used to get a lot of random signal loss on my HDTV via the HDMI (only with HD channels) but that has been a lot less too so clearly a firmware update must have improved things.
EnderWiggin is offline  
Reply

Tags
no recording rewinding

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome