linear pcm or dolby digital?? - Page 2 - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes

post #16 of 17 (permalink) Old 2007-03-26, 07:19 PM
Join Date: Dec 2005
Location: Sept-╬les,Qc
Posts: 76
Again the only way to get lossless (5.1 or 7.1) LPCM from PS3 is through HDMI with an 5.1 or 7.1 LPCM HDMI input enabled receiver which you do not have. Toslink/bitstream is lossy 5.1 DD (or DTS) only because the available bandwidth of the Fiber Optics circuits (around 2 Mbps) is not enough for full lossless (up to almost 24 Mbps) !

Panny TH-50PHD8UK, Denon AVR-4306, KEF iQ9/3/6c/PSW3500, Cogeco DCT6416, 880/ PS3 adapter, PS3 320GB, Tritton Axpros
Chevalde3 is offline  
Sponsored Links
post #17 of 17 (permalink) Old 2007-03-27, 07:21 AM
Join Date: Aug 2006
Location: The Highlands
Posts: 773
Thank you Chevalde3.
That's the explanation a simpleton like myself needed.

Ham.Clan is offline  

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome