Remote code for Pioneer Reciever - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums

LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes

post #1 of 7 (permalink) Old 2005-10-28, 09:46 AM Thread Starter
Join Date: Mar 2005
Location: Brampton
Posts: 29
Question Remote code for Pioneer Reciever

Good morning. I'm not sure if this is the right place to post this, but I recently bought a Pioneer VSX-815s reciever. I have the Rogers 8300HD digital box as well. I can't seem to find a code that will allow me to program the AUX key to control my new reciever. Does anyone have an idea? I've tried the 3012 code to no avail....

Thanks in advance!


I'm in no condition to drive...wait! I shouldn't listen to myself, I'm drunk!
Ribcap is offline  
Sponsored Links
post #2 of 7 (permalink) Old 2005-11-01, 06:59 PM
Join Date: Jun 2005
Location: Downtown Toronto, Rogers Cable, SA8300HD, Samsung LN52B750, Pioneer VSX-1019AH, HTPC w/Blu-Ray&HD DV
Posts: 52
I have the VSX-1015 version of this receiver (great receiver, btw), and I couldn't get the 8300HD remote working either. Turns out the version of the remote Rogers ships is the low-end AT8400 model with limited peripheral support... Long story short, I bought the "higher end" AT8550 off of e-Bay for $20 and it works like a charm. It changes volume, mutes, and powers off the receiver just fine. There is also an AT8400 Rev B model that may work since it also includes a few more Pioneer codes, but I don't know for sure about that one.

Anyway, hope that helps.
MuteyM is offline  
post #3 of 7 (permalink) Old 2005-11-01, 08:49 PM
Join Date: May 2002
Location: Toronto, Rogers, 9865 & 8300-eHDD, Panasonic TCP65S1, Denon AVR4310Ci; Sony KDL40W3000, 8300-eHDD
Posts: 53,734
Try all the Pioneer receiver codes and don't use the "power" button to test. Use something like volume. Some receivers have discrete on/off power and the SA remotes can't do it. I had similar problems with Yamaha until I found that the volume and some of the other functionality was there, just not on/off. (actually I could do off).

57's Optimization Services (Home Theatre Optimization) . . . . 57's Home Theatre (Latest equipment & photos)
57 is offline  
post #4 of 7 (permalink) Old 2006-08-14, 01:02 PM
Join Date: Dec 2005
Location: Thornhill
Posts: 20
I have the VSX515s and I have the same problem - the codes for Pioneer do not work using the AT8400 remote. I heard that Rogers provides a newer 5-device remote so I'm wondering if this newer remote might work with my receiver ? Can I just go to Rogers and ask for the newer remote ?

thanks !
castelle is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old 2006-09-22, 09:17 PM
Join Date: Jan 2006
Location: Smiths Falls
Posts: 43
Originally Posted by castelle View Post
Can I just go to Rogers and ask for the newer remote ?
I went into Rogers to change my remote for my Explorer3200 and was given the new 5 device remote. The CSR I spoke with said they would even replace the remote if the batteries were dead. Give it a try.
I too just picked up the VSX-516, and have just set up the new remote and it will control many functions of the Pioneer.

Sony KDL-46W5100,Pioneer VSX-516k, Pace RNG200N PVR, Cogeco
peterweb is offline  
post #6 of 7 (permalink) Old 2006-09-26, 10:39 AM
Join Date: Oct 2002
Location: Toronto, Rogers Cable Sony 50" SXRD, SA8300HD 320 GB, SA8300 SD , 2 x SA 3200
Posts: 145
Smile Device Set-Up

Rogers' set-top remotes are made by a company called Universal Electronics.

The following link takes you to Universal Electronics remote "catalog" and you can grab the device codes you need by selecting the remote you have and going into the "device setup" section.

Hope this helps.
digital_rookie is offline  
post #7 of 7 (permalink) Old 2007-01-08, 06:16 AM
Join Date: Dec 2006
Location: Ottawa, ON
Posts: 1
Rogers Upgrae

Thanks for the info about going into Rogers for a free upgrade to a 5-function. I've struggled with this for a long time (even bought my new Harmony 720 because of I couldn't control my Pioneer VSX-1014TX with the PVR remote).

AccordCanada is offline  

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome