Loading. One moment please - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes

post #1 of 22 (permalink) Old 2012-04-25, 03:56 PM Thread Starter
Rookie
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 9
Loading. One moment please

Anyone else encounter this "loading. One moment p,ease". Only on certain channels on the Cisco 4642 hd box with new ipg, it happened all of a sudden and I can't figure out why. Channel never loads.
Kris.urban08 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 22 (permalink) Old 2012-04-25, 04:05 PM
Moderator
 
Join Date: Nov 2002
Location: Ottawa
Posts: 5,451
I'm pretty sure you see that when an SDV (switched digital video) change is happening. It is possible that the channel being requested can't be made available, which would explain why it doesn't ever load.

Do you have other boxes where you get different behaviour?

Android rocks!
jvincent is offline  
post #3 of 22 (permalink) Old 2012-04-25, 04:09 PM Thread Starter
Rookie
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 9
Should that sdv happen for days? My other nonhd box has no issue
Kris.urban08 is offline  
post #4 of 22 (permalink) Old 2012-04-25, 04:11 PM
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,409
I see this message for a couple of seconds when the channel has already loaded.
yyzlhr is offline  
post #5 of 22 (permalink) Old 2012-04-25, 04:13 PM
57
Moderator
 
Join Date: May 2002
Location: Toronto, Rogers, 9865 & 8300-eHDD, Panasonic TCP65S1, Denon AVR4310Ci; Sony KDL40W3000, 8300-eHDD
Posts: 53,323
With SDV you usually get a message similar to "this channel not currently available".

"One moment please" usually indicates that there is an issue with the STB locking onto the channel, which could be STB or signal or connection related (usually a poor connection/splitter). Have you checked your signal strength and S/N ratio?

57 FAQ - Tips For SA (Cisco) STBs. (also Pace) See also post 10 of the thread for SDV and other issues and how to resolve.

Useful post for those new to the forum - FAQs, Search tips, Optimization, etc:

HDTV Frequently Asked Questions: Please read this before posting in the forum

57's Optimization Services (Home Theatre Optimization) . . . . 57's Home Theatre (Latest equipment & photos)
57 is offline  
post #6 of 22 (permalink) Old 2012-04-25, 04:28 PM Thread Starter
Rookie
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 9
Signal power is 1 and db is 36. That's good no? Plus it worked before. Thisis why I don't pay for this crappy service!
Kris.urban08 is offline  
post #7 of 22 (permalink) Old 2012-04-25, 04:29 PM
57
Moderator
 
Join Date: May 2002
Location: Toronto, Rogers, 9865 & 8300-eHDD, Panasonic TCP65S1, Denon AVR4310Ci; Sony KDL40W3000, 8300-eHDD
Posts: 53,323
Do a reboot?

57's Optimization Services (Home Theatre Optimization) . . . . 57's Home Theatre (Latest equipment & photos)
57 is offline  
post #8 of 22 (permalink) Old 2012-04-25, 04:34 PM Thread Starter
Rookie
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 9
Done that few times now
Kris.urban08 is offline  
post #9 of 22 (permalink) Old 2012-04-25, 06:00 PM
57
Moderator
 
Join Date: May 2002
Location: Toronto, Rogers, 9865 & 8300-eHDD, Panasonic TCP65S1, Denon AVR4310Ci; Sony KDL40W3000, 8300-eHDD
Posts: 53,323
Swap the the STBs and see if the problem stays at the connection or goes with the STB. (I realize that's not the greatest test since the other is SD)

57's Optimization Services (Home Theatre Optimization) . . . . 57's Home Theatre (Latest equipment & photos)
57 is offline  
post #10 of 22 (permalink) Old 2012-04-26, 08:40 AM
 
Join Date: Nov 2007
Location: Thornhill Ontario
Posts: 108
Quote:
Originally Posted by 57 View Post
Swap the the STBs and see if the problem stays at the connection or goes with the STB. (I realize that's not the greatest test since the other is SD)
I don't get this event on my Scientific Atlanta 4250HD box.
ruben308 is offline  
post #11 of 22 (permalink) Old 2012-04-30, 08:07 PM Thread Starter
Rookie
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 9
Ok some more testing and more confusion....took the box to my parents, all channels worked no problem, Took it upstairs at my house and some channels don't work again, however, upstairs my sd box shows all channels
Kris.urban08 is offline  
post #12 of 22 (permalink) Old 2012-04-30, 11:43 PM
57
Moderator
 
Join Date: May 2002
Location: Toronto, Rogers, 9865 & 8300-eHDD, Panasonic TCP65S1, Denon AVR4310Ci; Sony KDL40W3000, 8300-eHDD
Posts: 53,323
Different STBs can require different signals or be affected in different ways. If you have a cordless phone, these can cause interference if there is a poor connection nearby. Try unplugging the "main" phone. I assume you're testing the signal on the affected channel? Call Rogers.

57's Optimization Services (Home Theatre Optimization) . . . . 57's Home Theatre (Latest equipment & photos)
57 is offline  
post #13 of 22 (permalink) Old 2012-06-01, 09:20 PM Thread Starter
Rookie
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 9
Am I the only one having this problem?? None of the suggestions fixed the problem...any others?
Kris.urban08 is offline  
post #14 of 22 (permalink) Old 2012-06-01, 11:48 PM
57
Moderator
 
Join Date: May 2002
Location: Toronto, Rogers, 9865 & 8300-eHDD, Panasonic TCP65S1, Denon AVR4310Ci; Sony KDL40W3000, 8300-eHDD
Posts: 53,323
Per the last line of post 12 - Call Rogers? They can check your signal, etc remotely and schedule a visit if necessary.

57's Optimization Services (Home Theatre Optimization) . . . . 57's Home Theatre (Latest equipment & photos)
57 is offline  
post #15 of 22 (permalink) Old 2012-06-03, 07:26 PM Thread Starter
Rookie
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 9
That is not an option
Kris.urban08 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome