WJET availability in London? - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums

 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes

post #1 of 10 (permalink) Old 2009-02-18, 01:18 AM Thread Starter
Veteran
 
Join Date: Aug 2003
Location: Hamilton
Posts: 3,807
WJET availability in London?

Is WJET still available in London? They made their transition to digital tonight.
bigoranget is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 10 (permalink) Old 2009-02-18, 03:19 AM
Rookie
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 4
Yes it is.
mortensenkai is offline  
post #3 of 10 (permalink) Old 2009-02-18, 05:00 PM
Veteran
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 3,026
How about WUAB and WICU, are they still available in London? Is Rogers now recieving and down converting their Digital Signals?
thenewdc is offline  
post #4 of 10 (permalink) Old 2009-02-18, 06:47 PM Thread Starter
Veteran
 
Join Date: Aug 2003
Location: Hamilton
Posts: 3,807
Both WICU and WUAB are still analog.

I figured they might just call it quits with WJET, WICU and WUAB but then when I think about it, they had to put infastructure in place to get WQLN-DT. It will be kinda of a waste to keep that infastructure in place just to get one channel.
bigoranget is offline  
post #5 of 10 (permalink) Old 2009-02-18, 10:14 PM
Veteran
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 3,026
How are they recieving WQLN now?
thenewdc is offline  
post #6 of 10 (permalink) Old 2009-02-19, 06:57 PM
 
Join Date: Nov 2008
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 304
I was watching overnight (1AM) and all 3 Erie stations were as wavy as heck. So whatever stations in Erie are broadcasting only in digital, stupid Rogers is still microwaving the signal, causing interference over the great lakes.

I guess I can't complain since if I were on Bell TV, I guess I'd only get ONE set of east coast U.S. networks, where as here, we get 2 ABCs and 2 NBCs (Detroit being the other). Although (with Bell TV,) it'd be from Boston.
windows7 is offline  
post #7 of 10 (permalink) Old 2009-04-18, 08:49 PM Thread Starter
Veteran
 
Join Date: Aug 2003
Location: Hamilton
Posts: 3,807
I didn't realise this but WJET ended up keeping their analog broadcast signal on until Friday, April 17th at 11:35pm

Now that WJET-TV has turned off their analog signal, is this channel still available in London?
bigoranget is offline  
post #8 of 10 (permalink) Old 2009-04-19, 02:14 PM
 
Join Date: Aug 2008
Location: Alberta
Posts: 339
Yes it is.
cm023 is offline  
post #9 of 10 (permalink) Old 2009-04-19, 04:24 PM Thread Starter
Veteran
 
Join Date: Aug 2003
Location: Hamilton
Posts: 3,807
That's very interesting. Amatelcom, which serves the Alymer area got rid of ALL the Erie channels, including WQLN in favour of Buffalo.

I wonder how Rogers is getting WJET-DT? I would think at the moment, the DTV signal would be far too low to receive over the air in Canada. That will change come next week, however.

I wonder if they are getting it VIA some other source such as DishNetwork.
bigoranget is offline  
post #10 of 10 (permalink) Old 2009-04-23, 09:20 AM
Veteran
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 3,026
Maybe Rogers recieves Erie at the Lake and Microwaves it back to London in analog which would explain the poor quality. I would have thought Rogers would have dropped all Erie stations except WQLN because they depend on London viewership and funding. Rogers dropped Rochester stations from the Oshawa and Whitby systems without explanation.
thenewdc is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome