Too Many Channels? - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums

LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes

post #1 of 8 (permalink) Old 2009-02-04, 04:03 PM Thread Starter
Join Date: Jun 2004
Location: Toronto
Posts: 306
Too Many Channels?

I find Rogers channel line up to be way too cluttered with duplicates. When I'm surfing the guide I jump past whole sections. Can't they come up with something simpler with each channel only there once and some inherent logic to it?

Also what's going to happen when ALL channels have a matching HD channel? Why would I want any of the SD versions? Maybe they should have 2 feeds. SA or HD and you choose which you want. As if that'll ever happen. They'll probably charge us for both.


Samsung 55D6300 | Samsung Blu-Ray Player | Bell Fibe TV | X Box One and 360 | Too many DVD's
Coasterdon is offline  
Sponsored Links
post #2 of 8 (permalink) Old 2009-02-04, 04:09 PM
Member #1
Join Date: Dec 2001
Location: Toronto
Posts: 47,716
A simple fix would be to allow subscribers to create their own channel listings. Bell, for example, lets you create four lists of favourites.

Bell also has several hard coded lists of stations such as ALL HD and ALL Sub.
hugh is offline  
post #3 of 8 (permalink) Old 2009-02-04, 04:15 PM
Join Date: May 2002
Location: Toronto, Rogers, 9865 & 8300-eHDD, Panasonic TCP65S1, Denon AVR4310Ci; Sony KDL40W3000, 8300-eHDD
Posts: 53,734
The logic of the channel mapping is outlined in the following post which discusses the themes.

Many Cable service providers seem to want you to "see what you're missing" in the IPG... Someday, they may adopt something similar to BTV. I suppose they may also stop some of the remapping when they run out of channels.

57's Optimization Services (Home Theatre Optimization) . . . . 57's Home Theatre (Latest equipment & photos)
57 is offline  
post #4 of 8 (permalink) Old 2009-02-05, 06:49 PM
Join Date: May 2002
Location: Toronto - Davisville Subway
Posts: 989
I don't care if I see channels I don't subscribe to, just group them properly and remove the duplicates!

Anyone with a digital box doesn't need to see the Analog channels 02-105 (which are remapped to the digital feed automatically anyhow). Also, TSC doesn't need to appear like 3 times in there. HDs just need to show once (in the 500's). Same with the OD channels.

Also (and that's likely a restriction on the STB's end), but it would be nice if that when you tune to a SD channel and the same feed exists in HD that it automatically switched you over to the HD feed or offer your the choice to do so (so many people forget about the HD version and just tune to the old familiar channel as a force of habit). (Press 08 and it takes you/offers you to go to 517)

I regularly watch TV from a French TV Provider via my SlingBox (Numericable in Paris France). It's a pleasure to surf and see channels grouped properly by theme and not a single duplicate...
wysiwyg is offline  
post #5 of 8 (permalink) Old 2009-02-06, 04:35 AM
Join Date: Mar 2005
Posts: 259
I am thinking very seriously of switching from Rogers to Bell because of the cluttered Rogers guide. I'm actually surprised that more people don't complain about the Rogers EPG. Perhaps they have simply never tried the Bell EPG, and therefore don't realize how much easier it is to use.
foggy182 is offline  
post #6 of 8 (permalink) Old 2009-02-06, 01:57 PM
Join Date: Mar 2002
Location: Scarboro
Posts: 6,320
Rogers is likely doing this to appease customers who are new to digital. Sure they can remove the 2-100 channels for digital but if you are used to TSN being channel 30 then it may annoy you to have to learn that you now have to go to channel 407 (or 503 if you have HD). Quick - what channel is CP24 in the digital range? I know what it is on analog!
Wayne is offline  
post #7 of 8 (permalink) Old 2009-02-06, 02:14 PM
Join Date: Nov 2004
Location: Port Carling, Ontario
Posts: 815
>>>what channel is CP24 in the digital range? I know what it is on analog!<<<

If I want CP24, I go to 24. If I am flipping through news channels in the high 100s, I am glad it is one of the selections - if I am looking for news in general, I can find it all in one place, without having to go 10 different places in the lineup.

The multiple channel listings can be helpful.

All the HD channels are in the 500s, so I usually look there first to see if something is on. If I want to watch a movie, though, I look in the 300s. I want to see what HD movies there are in with the other movies to ensure I don't watch something in SD that is also available in HD.

Similarly if you are scanning all the timeshifting channels, it is nice to see the HD channels included there.
scampbell is offline  
post #8 of 8 (permalink) Old 2009-02-09, 04:44 AM
Join Date: Jan 2009
Location: Kitchener, ON
Posts: 4,834
@scampbell: Depending on which box you've got, you're seeing CP24 (on channel 24) in digital anyway....
Jase88 is offline  

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome