Cable box wont turn on - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes

post #1 of 6 (permalink) Old 2009-01-06, 12:02 AM Thread Starter
Rookie
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1
Cable box wont turn on

I got the small digital cable box a few weeks ago, can't remember the name.. It's the small motorola box which is black.

It was working fine until I unplugged the cable box because I needed the outlet for something else and after I plugged it back in, it wouldn't turn on.

The remote works, I can still use it to turn my tv on and off.

When I press the "CBL" key and press power, it takes about a second for the light to come on, it's not instant like the other buttons.

I was just wondering if anyone else had the same problem or if someone knew how to fix it.

I've been trying to get a hold of Shaw but can't get through on the phone.
Teknicide is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 2009-01-06, 12:03 AM
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 130
just call and press 0.
pmcd76 is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 2009-01-10, 09:23 PM
Rookie
 
Join Date: Jan 2009
Location: BC
Posts: 17
Sounds like your digital box may be pooched, there may also be a few things you can try to restart it...

If you recently purchased it from Shaw or a storefront somewhere, they will let you return it, usually no questions asked. Same goes if it is a rental unit.

If you bought it from someone or off ebay etc, there are a few things you can try...I will check back if you want to leave me a message.
DTPBcableguy is offline  
post #4 of 6 (permalink) Old 2009-01-13, 12:14 AM
Rookie
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 17
Unplug the electric wire behing your cable box and plug it back, if you cable box still work, you sould see the yellow dot flash once on the front when you plug the electric wire. If it doesn't , your cable box is dead (be sure that you have power on your power cord).

If the yellow dot flash, try to turn it on with your remote (cbl and power) if the cable box won't turn on, do this thing with your remote :

press cbl,
press and old down setup buton, cbl will flash twice,
press 9 - 8 - 2 (cbl will flash four times)
press and old down setup buton again, cbl will flash twice,
press 0 - 4 - 7 - 6


now, try to turn you cable box, it should works !

goldenbullet is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 2011-02-23, 04:13 AM
Rookie
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 1
Thank you!!

Dude, I was having the problem where my cable box wasn't turning on, I took your advice and tried that setup option, and it totally worked, man, if I had not decided to search on the internet I would have never found your answer, thank you so much man, I can't be more grateful for seeing your response, than I am right now, thank you!!!!!!!!
godsmackrules is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 2011-03-25, 09:51 PM
Rookie
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 1
thanks!

thanks mate, I followed your advice and it works, I am so happy!

lmm79 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome