Western Digital WD TV Live 3rd gen (Streaming Media Player) - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums
Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes

post #1 of 132 (permalink) Old 2011-11-08, 04:33 PM Thread Starter
 
Join Date: Jun 2002
Location: Nova Scotia
Posts: 671
Western Digital WD TV Live 3rd gen (Streaming Media Player)

Would the new WD TV Live (2011) version with wi-fi do the trick? It would give you two USB ports.

Edit: This is the thread for the discussion of WD TV Live Streaming Media Player.

Product Number: WDBHG70000NBK (aka Live 3rd gen).

Product Info
http://www.wdc.com/wdproducts/librar...178-705254.pdf
http://wdc.com/en/products/products.aspx?id=330

FAQ
http://support.wdc.com/product/kb.as...=wdsfWDTV_Live

Firmware
http://www.wdc.com/wdproducts/update...dfwdtv_live_G3

Last edited by Jake; 2011-12-23 at 11:13 AM. Reason: split off 1st and 2nd gen thread added links
Boodaddy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 132 (permalink) Old 2011-11-08, 07:11 PM
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 95
You are absolutely right ! This unit is brand new. Solve the problem of the usb port. Couldn't find any store that sell this except $129.99 at WD web store though. It is $40 more than the Live Plus. I am not sure I will go for this. As indicated at my original question, I would like to find out what kind of material I can get streaming on line without subscription.
bench988 is offline  
post #3 of 132 (permalink) Old 2011-11-09, 10:10 PM Thread Starter
 
Join Date: Jun 2002
Location: Nova Scotia
Posts: 671
In Canada, I believe only Netflix as a major subscription.

I bought the unit at Best Buy. Future Shop also have them in stock. Nice update over the 2009 model I owned. Other than AccuWeather and YouTube which worked I can not confirm if the other services worked here in Canada.
Boodaddy is offline  
 
post #4 of 132 (permalink) Old 2011-11-10, 02:30 PM
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 95
Thank you Boo...
Just check BB site and they have it in stock. It is only $20 more than the Live Plus. Guess I'll get this (hopefully it would have a sale sometimes before X'mas) although I would not use this streaming feature much.
bench988 is offline  
post #5 of 132 (permalink) Old 2011-11-22, 09:16 AM
 
Join Date: Aug 2008
Location: Mont Saint-Hilaire, Québec
Posts: 172
Question Netflix?

On the new WDTV Live Streaming product, is Netflix available in Canada? If not, will it be in the future?
jschall is offline  
post #6 of 132 (permalink) Old 2011-11-22, 03:16 PM
Rookie
 
Join Date: Oct 2008
Location: Etobicoke
Posts: 6
WDTV Live 3rd. Gen at Costco

Hi,

I just picked one of these up at costco for $94. Cannot open until xmas tho!

I think I am reading the info correctly that with the 3rd. gen box and a non canadian VPN I should be able to access netflix and Hulu on this equipment. Can anyone confirm this for me.

Nice deal at Costco BTW if true. Also comes with HDMI cable.
lucrob is offline  
post #7 of 132 (permalink) Old 2011-11-23, 05:46 PM
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 95
hi lucrob. which costco did you get this ? went to markham branch an hour ago. they do not have them except lots of live plus.
bench988 is offline  
post #8 of 132 (permalink) Old 2011-11-24, 03:25 PM
Rookie
 
Join Date: Oct 2008
Location: Etobicoke
Posts: 6
Hi,
Found them at Costco Etobicoke on the Queensway between Royal York and Islington. They had lots as of last weekend.

And yes this 3rd gen WDTV live includes Netflx and Hulu, etc. They (WD) are currently selling two models. WDTV Live and WDTV Live Hub. No more confusing Live. Live Plus, etc...

Model # on my packaging is WDBHG70000NBK-NECS. The "NECS" references adding the HDMI cable and Costco packaging. Check the WD site this is the latest model.

Last edited by lucrob; 2011-11-24 at 03:30 PM. Reason: additional information
lucrob is offline  
post #9 of 132 (permalink) Old 2011-11-25, 05:00 PM
 
Join Date: Mar 2007
Location: Mississauga, W. Churchill-Derry
Posts: 135
Does the 3rd gen play ISO images of DVDs?
name777 is offline  
post #10 of 132 (permalink) Old 2011-11-28, 02:30 AM
 
Join Date: Mar 2007
Location: Mississauga, W. Churchill-Derry
Posts: 135
Got mine today from Costco in Heartland Center, Mississauga (Britania/Mavis). They had them stacked right beside Logitech keyboards, and DVD-Rs. $94.99.
name777 is offline  
post #11 of 132 (permalink) Old 2011-12-14, 09:58 PM
 
Join Date: Dec 2009
Location: Winnipeg
Posts: 257
Just picked one up from memory express (99.00) and found it a little frustrating to setup until I updated the firmware manually (Although I had internet access it said there was no connection for a remote update). I got it to replace my O!Play HD2, which was freezing up lately, and after I finally tweaked it to my liking, I found it to be a superior device. The menu layout, browsing speed and online features blow the Asus completely out of the water.

That limp sync adjust is the shiz too.

Panasonic TC-P50G10 - Yamaha YSP 2200 - Sony PS3 Slim 250gb - Nintendo Wii - WD TV Live
Spike4881 is offline  
post #12 of 132 (permalink) Old 2011-12-19, 11:25 PM
 
Join Date: Mar 2007
Location: Mississauga, W. Churchill-Derry
Posts: 135
I found that my unit shows pinkish pixels in the dark areas that usually are a sign of a bad cable connection. After trying a bunch of different HDMI cables the issue has not disappeared, so I'm going to Costco and exchange for another unit.
name777 is offline  
post #13 of 132 (permalink) Old 2011-12-20, 09:50 PM
 
Join Date: Dec 2009
Location: Winnipeg
Posts: 257
Quote:
Originally Posted by Zero G View Post
I have no networking issues with both of my Live Plus units, but I also don't use the newest firmware. Still waiting for the next firmware to come out to see if it is any better than the newest one.
I've just downloaded the newest firmware and it has some nice new improvements:http://support.wdc.com/download/note...es_1_05_18.pdf

But Hulu isn't even listed as one of my services. Any guesses as to why?

Panasonic TC-P50G10 - Yamaha YSP 2200 - Sony PS3 Slim 250gb - Nintendo Wii - WD TV Live
Spike4881 is offline  
post #14 of 132 (permalink) Old 2011-12-20, 10:11 PM
 
Join Date: Jan 2007
Location: NWO
Posts: 314
It looks like it just hasn't been included for the Live Streaming player yet. I have no idea why. I know that it is only on the latest firmware for the Live Plus, but I found too many problems with that firmware in my setup. They'll likely add it in an upcoming firmware.
Zero G is offline  
post #15 of 132 (permalink) Old 2011-12-21, 04:56 PM Thread Starter
 
Join Date: Jun 2002
Location: Nova Scotia
Posts: 671
New Firmaware and iOS App

Downloaded the new firmware today & also did a "restore to factory settings" because of all the new changes. Also downloaded the WD Remote app. Nice to have this on your iPhone. The keyboard is useful.

No issues so far...
Boodaddy is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome