HVR-1600 HD tuner not getting distant station on OTA - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes

post #1 of 2 (permalink) Old 2009-11-08, 02:55 PM Thread Starter
Join Date: Jun 2009
Posts: 469
HVR-1600 HD tuner not getting distant station on OTA

I have an HVR-1600 tuner card and I am unable to get US station to work on it. I am now using MC7 and was previously using Vista MC. It wasn't working in Vista but I tough it was something related to pnear's hack that I done incorrectly but now in MC7 its easier (again with peter's help) to get ATSC to work in Canada.
On TV I do get a strong signal for US stations but no signal at all on tunar card. I tried with a signal amplifier on the tuner card feed with no success.

Anyone knows what is happenning or has a solution?
Bob_Mtl is offline  
Sponsored Links
post #2 of 2 (permalink) Old 2009-11-08, 08:14 PM
Join Date: Nov 2006
Posts: 1,545
First, try some different software (no suggestions here, though -- I don't use Windows), to help figure out if the issue is Windows or the card. Perhaps the native Hauppauge drivers/software would be a good starting point.

Other than that, the HVR-1600's digital tuner is a mid-range unit.
Better than some (eg. HDHomeRun), worse than others (eg. HVR-950Q).

mlord is offline  

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome