Onkyo Frustration with Signal Sync - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes

post #1 of 7 (permalink) Old 2012-05-14, 01:38 PM Thread Starter
 
Join Date: Feb 2007
Location: Aldergrove, B.C. (low elevation)
Posts: 23
Onkyo Frustration with Signal Sync

The receiver works fine when I listen to the optical out from the TV (OTA).

When I want to watch a Blu-ray, I select the HDMI input (DVD) and the receiver reports "no signal". If I select the HDMI input from the PC it's the same.

If I continue selecting various inputs, including VCR composite, the receiver eventually locks onto audio then video. This takes about 15 minutes and I can't say what makes it finally work.

I did a 'reset' as outlined in the Onkyo manual but there was no change. I disconnected the HDMI from the PC, no change. This began about 2 months ago, all was fine before that. Any pointers?

Samsung LN46A950, BD-P1200 Blu-ray, Onkyo TX-SR606, (2) Hauppauge 2250 Tuner Cards, Klipsch, Velodyne, CM 4228, 91 XG
TXRX is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old 2012-05-14, 06:26 PM
57
Moderator
 
Join Date: May 2002
Location: Toronto, Rogers, 9865 & 8300-eHDD, Panasonic TCP65S1, Denon AVR4310Ci; Sony KDL40W3000, 8300-eHDD
Posts: 53,479
Here's the FAQ on HDMI issues. Often things need to be turned on in a certain order, especially if there is a PC involved:

FAQ - HDMI Comments/Issues

I would try turning on the AVR first and then the other items, but some experimentation may find the right order. When switching and using a PC, you may need to turn everything off, then on in the right order.

57's Optimization Services (Home Theatre Optimization) . . . . 57's Home Theatre (Latest equipment & photos)
57 is offline  
post #3 of 7 (permalink) Old 2012-05-29, 06:07 PM
 
Join Date: Nov 2004
Location: Langley, B.C.
Posts: 228
I also have the same Onkyo receiver. It's unfortunately a common problem with these receivers. I found several videos on youtube to replace the capacitors on the hdmi board.
satanshollow is offline  
post #4 of 7 (permalink) Old 2012-05-29, 06:18 PM Thread Starter
 
Join Date: Feb 2007
Location: Aldergrove, B.C. (low elevation)
Posts: 23
Interesting, I'll look into that, thanks!

I have found that it will sync most times if I put a Blu Ray in and turn off the player then listen to the TV via receiver and turn on the Blu Ray.

I turned on Anynet on my TV and must select (DVD) on the receiver pretty soon after the TV switches automatically. Seems to work with only some disks too.

Samsung LN46A950, BD-P1200 Blu-ray, Onkyo TX-SR606, (2) Hauppauge 2250 Tuner Cards, Klipsch, Velodyne, CM 4228, 91 XG
TXRX is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old 2012-05-29, 10:12 PM Thread Starter
 
Join Date: Feb 2007
Location: Aldergrove, B.C. (low elevation)
Posts: 23
That tip has lead me to some great info on other sites which detail the repair. I'm not afraid to tackle it, let me know if your interested and I'll source extra capacitors.

Thanks for posting this info

Samsung LN46A950, BD-P1200 Blu-ray, Onkyo TX-SR606, (2) Hauppauge 2250 Tuner Cards, Klipsch, Velodyne, CM 4228, 91 XG
TXRX is offline  
post #6 of 7 (permalink) Old 2012-06-01, 12:45 AM
 
Join Date: Nov 2004
Location: Langley, B.C.
Posts: 228
No problem, let me know how it goes. I did a couple of tests. I hooked the telus pvr directly to the tv via hdmi bypassing the Onkyo, and the start up time is the same around as when it's plugged into the receiver. I "think" mine is normal, for now. Good luck!
satanshollow is offline  
post #7 of 7 (permalink) Old 2012-10-27, 04:11 PM Thread Starter
 
Join Date: Feb 2007
Location: Aldergrove, B.C. (low elevation)
Posts: 23
Great news! I contacted Onkyo customer service and (long story short) they fully covered my TX-SR606. The unit is about 3 years old and I had to provide proof of purchase and the serial number that's it. I dropped it off in Langley at Universal TV and I got it back yesterday after about 3 weeks. They replaced the HDMI board.

The sources switch right away and my on screen menus and Audyssey work again.

I'll buy Onkyo again based on customer service alone.

Samsung LN46A950, BD-P1200 Blu-ray, Onkyo TX-SR606, (2) Hauppauge 2250 Tuner Cards, Klipsch, Velodyne, CM 4228, 91 XG
TXRX is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome