Shaw customer care internet usage link not working, properly - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums
Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes

post #1 of 24 (permalink) Old 2013-03-29, 09:16 PM Thread Starter
 
Join Date: Oct 2006
Location: Edmonton, Alberta
Posts: 65
Shaw customer care internet usage link not working, properly

I usually check our internet "usage" every day or two to make sure we don't go over our monthly download limit. Tonight I notice that the option to check "internet usage" is no longer there. Anybody else notice this? Is there anywhere else to check ones internet usage?

Thanks.
Tony1M is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 24 (permalink) Old 2013-03-29, 11:17 PM
Rookie
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 19
On the Shaw site they said it's being tweaked because of accuracy issues and will be available once again in a few days.
yoster is offline  
post #3 of 24 (permalink) Old 2013-03-30, 10:38 AM
Rookie
 
Join Date: Jan 2012
Location: Surrey, BC
Posts: 7
Shaw No Longer Provides Current Bandwidth Usage?

I generally check my usage a few times a month to make sure I don't go over my 125 GB cap. I noticed today that the option to check the usage is no longer available in my Shaw account profile.

I read their FAQ and it said something along the lines of "we will show you your usage if you have gone over your limit in the past..."

Is anyone else having this issue?

Last edited by Dr.Dave; 2013-03-30 at 01:03 PM. Reason: moved to existing thread
Canadaboi is offline  
post #4 of 24 (permalink) Old 2013-03-30, 12:22 PM
 
Join Date: Jun 2005
Location: Cowichan Bay, BC
Posts: 1,388
I just checked mine. The option to check usage is no longer there for me too.

They will be getting an email from me.

"Don't quote me on this." - Anonymous
Mexicanuck is offline  
post #5 of 24 (permalink) Old 2013-03-30, 01:26 PM
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 18
From Shaw's "Customer Care" section:

Can I monitor my internet use to ensure I don’t exceed my transfer limit?


You can monitor your ongoing modem use but only if you have exceeded your transfer limits in the past. You can log in to Customer Centre and select Display Modem Usage under the Internet section. You won't see any information in this section if you have not exceeded your transfer limits.

We will also send you an email to let you know when you have exceeded the monthly transfer limits on your Shaw Internet plan.


You can only have a gas gauge if your car has previously ran out of gas?
monitorman1960 is offline  
post #6 of 24 (permalink) Old 2013-03-30, 01:35 PM
 
Join Date: Apr 2012
Location: Victoria, BC
Posts: 617
Dumb isn't it?!

Should be viewable to all, at any time, period!!!
GamerGuy is online now  
post #7 of 24 (permalink) Old 2013-03-30, 01:57 PM
 
Join Date: Jun 2005
Location: Winnipeg
Posts: 164
I had just noticed this today as well. I had signed up for a free Netflix month and wanted to see how much my internet usage went up. I was wondering where the link went, then tried the link I used last time (https://my.shaw.ca/CustomerCentre/InternetModemUsage) and it said "no data to display".

I sure hope they bring it back soon.
GumboKing is offline  
post #8 of 24 (permalink) Old 2013-03-30, 03:24 PM
AFF
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 854
Seems like a silly setup. With ours we just type in the mac address of the modem and it tells you in 30 minute increments. No need to setup a login.
AFF is offline  
post #9 of 24 (permalink) Old 2013-03-30, 04:29 PM
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 18
Quote:
Originally Posted by AFF View Post
Seems like a silly setup. With ours we just type in the mac address of the modem and it tells you in 30 minute increments. No need to setup a login.
Could you please elaborate?

With "Ours"?
monitorman1960 is offline  
post #10 of 24 (permalink) Old 2013-03-30, 05:20 PM
AFF
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 854
I'm not on Shaw I guess I should have said "Our isp"
http://www.nwtel.ca/online-services/...t-usage/cable/
AFF is offline  
post #11 of 24 (permalink) Old 2013-03-30, 08:03 PM
Veteran
 
Join Date: Feb 2006
Location: Thunder Bay, Ontario
Posts: 4,809
Quote:
Originally Posted by mcwilson

Hi, I had the same issue. I contacted them and they just confirmed that they have removed it to make improvements to it. It should be back up within the next couple of days.
https://community.shaw.ca/message/24103#24103
DSgamby is online now  
post #12 of 24 (permalink) Old 2013-03-30, 08:35 PM
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 18
Quote:
Originally Posted by DSgamby View Post
Excellent!

Thank you.
monitorman1960 is offline  
post #13 of 24 (permalink) Old 2013-03-31, 10:25 AM Thread Starter
 
Join Date: Oct 2006
Location: Edmonton, Alberta
Posts: 65
That link has returned (for me, anyway), so I think subscribers' usage can one again be checked.

Thanks, Shaw.
Tony1M is offline  
post #14 of 24 (permalink) Old 2013-04-05, 01:06 AM
 
Join Date: Jul 2007
Location: Victoria, BC
Posts: 507
It's back but it's messed up. The most recent usage period for me is about 6 weeks and the end date has been incrementing daily. Right now I'm showing 18 GB under the monthly cap as a result.
adiabatic is offline  
post #15 of 24 (permalink) Old 2013-04-05, 11:38 AM
Veteran
 
Join Date: Jan 2009
Location: 127.0.0.1
Posts: 3,047
I think this just demonstrates that software isn't one of Shaw's areas of expertise.

Fortunately, Shaw seems to be pretty good at keeping my internet service up-and-running. If Shaw's bandwidth counter is messed up, they are unlikely to be able to charge customers for extra bandwidth use while the customer doesn't have the ability to measure/monitor their usage.
audacity is online now  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome