The DPP44 switch - Page 14 - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums
Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes

post #196 of 352 (permalink) Old 2011-01-14, 06:44 PM
 
Join Date: Dec 2004
Location: Saskatchewan
Posts: 954
I am a current Bell TV subscriber with everything installed, including a 9242. How would I go about getting a DPP Twin LNBF from Bell? Would my local dealer have them and be willing to install one or do I have to go through Bell to get one?
markb is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #197 of 352 (permalink) Old 2011-01-14, 07:18 PM
Veteran
 
Join Date: Jul 2008
Location: North of the GTA
Posts: 10,006
Neither, officially. Bell will not sell you one, your best bet is to search on-line either at an auction site etc.
Pinza is offline  
post #198 of 352 (permalink) Old 2011-01-17, 08:15 AM
Rookie
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 9
I havve a DPP twin or Leagcy Quad LNB.. I think that is the same thing

Hi all, I have a Legacy quad LNB which I think is the same as a DPP twin. I need help setting this up. I cant catch any signal I can catch both sats 91/82 seperate with a single LNB so pointing aint an issue. But once I take off the Single LNB and replace it for the quad I lose signal. Now I think my problem is I don't have a DISH VIDEOPATH POWER INSERTER running from the cable in the house to my receiver. Is this all I need to get this to work. Its my understanding that you need this to power the quad lnb because my receiver isn't strong enough. Please help.

Thanks inadvance for any replies.
Stoich is offline  
post #199 of 352 (permalink) Old 2011-01-17, 08:49 AM
Veteran
 
Join Date: Jul 2008
Location: North of the GTA
Posts: 10,006
Quote:
I havve a DPP twin or Leagcy Quad LNB.. I think that is the same thing
I posted an image in the other thread that you posted this same question.

How to properly align your satellite dish - Discussion and Tips

Have a look at posts 560 onwards where I replied to you.

They are NOT the same thing at all. Neither require a separate Power Inserter to work. From what we talked about on that thread it sounds like you have a defective LNBF or port on it.
Pinza is offline  
post #200 of 352 (permalink) Old 2011-01-17, 09:04 AM
Rookie
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 9
Pinza, the picture you posted is the quad that I have. I'm not sure that its defective because my neighbour has the exact same quad and I tried his and got nothing as well. Could it be because the lnb is not getting enough power from the recicever and i do need the power inserter to get this to work. I seen some posts where people have said they would get no signal without it.

Thanks again Pinza.
Stoich is offline  
post #201 of 352 (permalink) Old 2011-01-17, 09:09 AM
Veteran
 
Join Date: Jul 2008
Location: North of the GTA
Posts: 10,006
My understanding and I admit it has been a long time since I used a Legacy Quad is that they are powered by the Receivers and need no Power Inserters.

Ask your neighbor if HE has a Power Inserter and as you have tried his Quad on your Dish, try your Quad on his Dish, at least then you will know if yours works.

Also see how many receivers he has connected, maybe it requires power from more than 1 receiver to work but I doubt it.

EDIT: Why are you considering the Quad.? Why not look at another alternative, let me know what models and how many of each and I might be able to point you in a better direction.
Pinza is offline  
post #202 of 352 (permalink) Old 2011-01-17, 09:22 AM
Rookie
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 9
I was planning on setting up multiple tv's in the home, and wanted to avoid running less cables. So if I went out and got a sw44 switch and ran 2 single lnb's 1 for 91 and 1 for 82 I could get what I want correct? I do have at home 2 single dual lnb's where I could run 4 lines. My only problem is that I would have to connect my sw44 switch in my attic thats where all my cables meet. My only other question is does the sw44 have to be pluged in to hydro?? They have a SW44 switch at my local source for 75 bucks is that to expensive?
Stoich is offline  
post #203 of 352 (permalink) Old 2011-01-17, 09:47 AM
Veteran
 
Join Date: Jul 2008
Location: North of the GTA
Posts: 10,006
The Attic if great for the SW44, it keeps it away from the weather. Yes it requires Power but that can be fed from behind any one of the receivers using the Power Inserter. The only stipulation is, that Power Inserter MUST be on the line that feeds for Output Port #1 at the SW44.

Check this out;


EDIT;

$75 is pretty good, they are $150 from Bell, plus in the event of a failure down the road, it will be MUCH easier to get another SW44 that a Legacy Quad LNBF.
Pinza is offline  
post #204 of 352 (permalink) Old 2011-01-17, 10:46 AM
Veteran
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 3,772
The legacy quad does not need a power inserter. Did you run a check switch Stoich when trying the legacy quad?
peano is offline  
post #205 of 352 (permalink) Old 2011-01-17, 11:01 AM
Rookie
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 9
Thanks for the diagram Pinza. The only problem for me is I dont have a cable going back from my receiver to the sw44 so I could plug in the inserter.

Peano, Yes I did a chack switch but nothing comes up because I have no signal. I do need a signal first so that the check switch would work right??

Not sure what to do with this quad LNB????? I give up trying to get it to work.
Stoich is offline  
post #206 of 352 (permalink) Old 2011-01-17, 11:17 AM
Rookie
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 9
never mind on my last comment wasn't reading diagram properly. Can i install the sw44 switch outside if I want too?
Stoich is offline  
post #207 of 352 (permalink) Old 2011-01-17, 11:48 AM
Veteran
 
Join Date: Jul 2008
Location: North of the GTA
Posts: 10,006
Sure, they are made for mounting at the Dish.



I used different colored cables from each LNBF for clarity.
Pinza is offline  
post #208 of 352 (permalink) Old 2011-01-26, 12:54 AM
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 72
Pinza that back plate isn't designed to hold SW44!!! It's for two SW21s brother!!! The SW44 is HEAVY and to hold it like that with one screw is HAYWIRE and POOR IMHO!!! Why would anyone place the SW44 at the dish location anyway in the first place!!!
SolidState is offline  
post #209 of 352 (permalink) Old 2011-01-26, 01:05 AM
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 72
I also have to add that the diagram is also wrong in terms of what port is what... the have the ports to LNBs and receivers backwards (left to right) as well as where port 1 is relative to the ground screw (up to down)... READ THE STICKER/LABEL and not that HORRIBLE diagram!!!

That STUPID HORRIBLE dyslexic diagram has screw many a many installers... ROTFL

PS I guess back in the factory in China the decided to orientate the stickers/labels upside down/right side up on different revisions? It's weird as they seem to want the heat to rise up in a certain orientation that if stickered like that diagram would be backwards... STRANGE
SolidState is offline  
post #210 of 352 (permalink) Old 2011-01-26, 06:38 PM
Veteran
 
Join Date: Jul 2008
Location: North of the GTA
Posts: 10,006
Quote:
Originally Posted by SolidState View Post
Pinza that back plate isn't designed to hold SW44!!!
Actually that backplate is the EXACT one supplied by Bell TV for mounting an SW44 at the Dish. I know you do not have X-Ray eyes but there is a 2nd screw at the top right holding the SW44 quite firmly on the bracket.

Quote:
Originally Posted by SolidState View Post
It's for two SW21s brother!!!
No the bracket for 2 x SW21's is much longer.
Pinza is offline  
Reply

Tags
dpp , dpp44 , separator

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome