SW21, SW42 SW24 and SW34 Switches - Page 22 - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums
Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes

post #316 of 371 (permalink) Old 2012-01-07, 08:00 PM
Rookie
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 2
Smile Job done, Thank You

Got two SW21 and installed and got 100% on one and 89% on the other. Seeing I intended to just have one receiver this SW21 method sure beats the clutter and expense of the SW44 way.
Thanks for the advice
Bobjones294
Bobjones294 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #317 of 371 (permalink) Old 2012-01-11, 01:20 PM
Rookie
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 3
2 HD recievers and 1 SD reciever

Hey,

I'm also new to the satellite installation, so please be gentle.

Currently I have 2 HD 6131 recievers hooked up with the two lines running into the house. I would like to add a SD reciever to my house and I am wondering what switch to add to make it the easiest possible.
Both cables come through the basement and are hooked up with cables to the rest of the house through the basement.

Thank you very much in advance,
bta44 is offline  
post #318 of 371 (permalink) Old 2012-01-11, 02:34 PM
 
Join Date: Nov 2009
Location: Wainfleet
Posts: 924
You need to tell us what you have at the dish now.
Could be a sw44 and you only need to add line.
Could be two sw21 and you need to add sw44 and a line.
jdevlin is offline  
post #319 of 371 (permalink) Old 2012-01-11, 03:10 PM
Veteran
 
Join Date: Jul 2008
Location: North of the GTA
Posts: 10,006
Could be a DPP Twin LNBF.....
Pinza is offline  
post #320 of 371 (permalink) Old 2012-01-12, 08:26 AM
Rookie
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 3
I dont have any switches in the system yet, the 2 cables are connected directly to the LNB.
And I just googled DPP twin LNBF, and yes that is what I have. The DPP twin LNBF i have only has 2 ports (so there are no open ones right now)
bta44 is offline  
post #321 of 371 (permalink) Old 2012-01-12, 09:07 AM
Veteran
 
Join Date: Jul 2008
Location: North of the GTA
Posts: 10,006
Then I would suggest connecting a DPP44 to those 2 lines. This will give you 4 outputs.
Pinza is offline  
post #322 of 371 (permalink) Old 2012-01-12, 12:59 PM
Rookie
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 3
Perfect! Thanks a lot!
I'll let you know how it works out.
bta44 is offline  
post #323 of 371 (permalink) Old 2012-07-10, 03:14 PM
Rookie
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 10
sw 44 to sw21

I have moved my 6131 receiver from my house to my RV. My house set up has the 6131 attached to a SW44 switch. The RV dish uses a SW21 Switch.
In the RV, when I go to the Installation - check switch screen, it shows the connection to the SW44, when, in fact it is connected to the SW21. I can get a great signal on 82, but nothing on 91. I have reset the receiver and ran the "test switch" procedure. The check switch screen still comes up with the 44 rather than the 21.
I need help!
courtenay is offline  
post #324 of 371 (permalink) Old 2012-07-10, 06:06 PM
Veteran
 
Join Date: Jul 2008
Location: North of the GTA
Posts: 10,006
Remove ALL inputs on the 6131, Run a "Check Switch", when it fails (and it will), connect the feed from the SW21, run it again and that should be it.
Pinza is offline  
post #325 of 371 (permalink) Old 2012-07-10, 08:17 PM
Rookie
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 10
Ok, I disconnected the input to the receiver. Ran a check switch, and the thing still indicates it is connected to a SW44 and both 82 and 91 are OK. Did a reset - check switch when disconnected - same result. Reconnected, checked switch - same result.
Interestingly, I have an 80% signal strength on 82, but nothing on 91. I had another 6131 plugged into this setup a few months ago, and it worked fine.
I could go back to the other 6131 that worked before, but the one I am using now has a hard drive connected and I'm not sure whether I can connect this hard drive to the other 6131 without losing the programming on the hard drive.
courtenay is offline  
post #326 of 371 (permalink) Old 2012-07-10, 09:33 PM
Veteran
 
Join Date: Jul 2008
Location: North of the GTA
Posts: 10,006
If a Check Switch show OK and you have no Sat Feed connected there is something either seriously wrong.

An EHD can be swapped around on all 6131's on the same account.
Pinza is offline  
post #327 of 371 (permalink) Old 2012-07-11, 12:27 AM
Rookie
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 10
Thanks, Pinza. I have a couple of other 6131's. This one seems to work OK in my house so I'll try one of the others.
courtenay is offline  
post #328 of 371 (permalink) Old 2012-07-11, 10:59 AM
 
Join Date: Oct 2011
Location: Ajax
Posts: 866
Courtenay,

Switching receivers doesn't correct the problem. Sounds to me like the one 6131 is faulty.

Try this with it;

1. Check the software version, found under System Information. It must be at V170. If not, make sure it is connected to satellite and turn it off for 30 minutes to allow an update.

2. At home, disconnect it from the power, disconnect sat cable. Wait 1 minute

3. plug 6131 back into power, turn 6131 back on, wait for it to reboot LEAVE SATELLITE CABLE DISCONNECTED

4. Go into signal strength meter (Menu, 6, 1, 1), go to Check Switch and select Test. LET THE RECEIVER GO THROUGH ALL 38 TESTS, THIS MAY TAKE 15 MINUTES. DO NOT CANCEL.

5. Test should fail, indicated by all X's

6. At conclusion of test, if it still indicates SW44 with 91 and 82 as OK, that receiver is faulty and requires replacement.

7. If test did fail, indicated by all X's, then take it back to RV and run a Check Switch again using the RV dish and SW21.

Also, very important, be sure your home SW44 has the 91 satellite connected to 1A and 1B, and 82 satellite connected to 2A and 2B.

At RV, 91 connected to Dish 1, 82 connected to Dish on the SW21.

Very important due to switching voltages, correct Pinza???
46FD04 is offline  
post #329 of 371 (permalink) Old 2012-07-11, 08:15 PM
Rookie
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 10
This is a real mystery. I put the receiver back in the house and it works just fine. Still shows an sw44 installed, but all channels and both satellites are coming in fine. Took another, relatively new, 6131 out to the RV and had the same experience as with the other one. I checked the software version and both are V170. The systems screen does show, however, an x under 91 indicating it is not viewable. I think the dish my RV is connected to may have shifted a bit and isn't picking up 91. Interestingly, though, I'm getting about 80% signal strength on 82. Oh well, I'm off tomorrow and will hopefully get everything lined up and working with my dish on a tripod at the RV Park.
I'm picking up a Winegard Carryout dish in a few weeks which is supposed to automatically pick up both satellites - hope it works.
courtenay is offline  
post #330 of 371 (permalink) Old 2012-07-11, 08:42 PM
 
Join Date: Nov 2009
Location: Wainfleet
Posts: 924
Bad SW21 possibly? Bad 91 LNB?
jdevlin is offline  
Reply

Tags
multiswitch , sw21 , sw24 , sw34 , sw42

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome