DPP (Dish Pro Plus) Bell TV Installs - Page 3 - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums
Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes

post #31 of 333 (permalink) Old 2012-04-12, 11:31 AM Thread Starter
 
Join Date: May 2011
Location: GTA (Greater Toronto Area) , ON
Posts: 526
@rouge17---> all you would need a is a DPP44 switch to add 2 more recivers (either dual or single) basicly the switch has 4 outputs to 4 recivers all four either being single or dual tuners provided the dualtuners have the proper seperators installed
m3repair is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #32 of 333 (permalink) Old 2012-04-12, 11:37 AM Thread Starter
 
Join Date: May 2011
Location: GTA (Greater Toronto Area) , ON
Posts: 526
Quote:
Originally Posted by Pinza View Post
And as we said above, we do not know if it will work with a DPP Quad feeding 6 x DPP44's.

I know the solution above works, I have used it several times but it does NOT have the benefit of DPP, meaning that you still need 2 lines for a Dual Tuner Receiver.
The above picture works in all three of the indications shown and spelled out in my post, If it isn't believed, I would happily provide pictures and perhaps a video to show that all three forms do work. I do realize that picture shows a DP34 but the same configuration applies to a DPP44 with all three types of LNBF's
m3repair is offline  
post #33 of 333 (permalink) Old 2012-04-12, 11:53 AM
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,181
Thanks M3,

I checked out the following thread:

Modulated output receivers with Diplexers

My 2 RG6 cables are running into 2 different separate rooms. They do not come in through the same wall.Can I connect the dpp 44 to one cable?
rogue17 is offline  
post #34 of 333 (permalink) Old 2012-04-12, 12:21 PM Thread Starter
 
Join Date: May 2011
Location: GTA (Greater Toronto Area) , ON
Posts: 526
your other option is to have the DPP44 mounted outside if you are unable to secure two cables for use, but it would still require you to install another cable from the dish or where ever your switch is mounted to the location you want, i.e three cables if you want three receivers. Most ideal case if possible is to have the DPP44 near your elecerical panel with all your cables and power inserter starting there, but as for your main question you cannot use a DPP44 switch with only ONE cable! why? its because the internal switch inside the DPP Twin LNBF get disabled when it gets connected to any DPP or DP switch. so port one would turn into only 91 out, and the second port would only turn into 82 out, and both must get connected or you will only see one satellite, either 91 or 82 which of course is not what you want
m3repair is offline  
post #35 of 333 (permalink) Old 2012-04-12, 06:37 PM
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,181
Ok I understand now. I can not connect just one cable to the DPP 44 because it will disable the internal switch and only get one bird.

Ok so I won't be able to connect 2 more receivers. I have one cable going into the living room and the other across the roof to another receiver in the bedroom.

Was hoping it was possible to connect the DPP4 on each cable to avoid drilling another hole but now I know that can't be done.

Option 1 is to have the DPP44 mounted outside and have 3 or 4 cables from the DPP to connect to 3 or 4 receivers. Would have to drill 4 holes.

Option 2 is to have 2 RG6 cables run into the room and connect them to DPP44 on the inside. So would only have to drill 2 holes. In this case I can connect the 3-4 cables on the inside.
rogue17 is offline  
post #36 of 333 (permalink) Old 2012-04-12, 07:41 PM
Veteran
 
Join Date: Jul 2008
Location: North of the GTA
Posts: 10,006
Quote:
Originally Posted by m3repair View Post
The above picture works in all three of the indications shown and spelled out in my post, If it isn't believed, I would happily provide pictures and perhaps a video to show that all three forms do work. I do realize that picture shows a DP34 but the same configuration applies to a DPP44 with all three types of LNBF's
With the problems that Techs are having now, connecting just 1 DPP44 to a DPP Quad, I will again say I have not tried to connect 6 of them, so I will NOT say it can be done. If you say it can, then great, that answers the question.
Pinza is offline  
post #37 of 333 (permalink) Old 2012-04-12, 08:40 PM
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 1,088
Pinza, what problems are you referring to with 1 DPP44 and DPP Quad?
JoeLouie is offline  
post #38 of 333 (permalink) Old 2012-04-13, 03:35 AM
Veteran
 
Join Date: Jul 2008
Location: North of the GTA
Posts: 10,006
Had a Tech on Monday, not the first time it has happened, where the DPP44 would NOT work off the Quad. Would only see 91. Replaced the Quad, replaced the DPP44, no change. Swapped Quad for Twin, perfect. Cascaded 2nd DPP44, perfect.

Have heard the same thing several times now, all pretty much the same scenario's.

Had the offending Quad given to me, I played with it on my test rig at home, same problems, no 82, if used with a DPP44.
Pinza is offline  
post #39 of 333 (permalink) Old 2012-04-13, 02:40 PM
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 1,088
Interesting. I've only done a few installs with a quad and DPP44, but all of them have worked flawlessly.

The 2 lines connected to the switch, do you know what port they were hooked up to on the dish? I always make sure that I'm getting 91 on one line and 82 on the other, before I hook them up to the DPP44. Maybe if I feel energetic later I'll test it out.
JoeLouie is offline  
post #40 of 333 (permalink) Old 2012-04-13, 07:05 PM
Veteran
 
Join Date: Jul 2008
Location: North of the GTA
Posts: 10,006
I have tried all possible combinations with the Quads I was given, nothing worked correctly.

I can only surmise it was a bad batch of Quads but it has a few Techs using 2 x DPP44's instead of the Quad and a DPP44. I have no issues with that as it is a cleaner installation as far as I am concerned.
Pinza is offline  
post #41 of 333 (permalink) Old 2012-04-14, 08:58 PM
Rookie
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 14
Had the same issue, issue was resolved by ensuring port "1" on the quad was hooked to sat input 1 on the dpp44. switch them around and it goes back to 91 only. i can only assume its a power issue.
squeeky is offline  
post #42 of 333 (permalink) Old 2012-04-15, 08:27 AM
Veteran
 
Join Date: Jul 2008
Location: North of the GTA
Posts: 10,006
I still have all the bad ones I will look at that later today but I was pretty sure I had tried all permutations.
Pinza is offline  
post #43 of 333 (permalink) Old 2012-04-15, 10:32 AM
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 1,088
I always try to make sure Port 1 is on Input 1 and like I said, I've never had any problems.
JoeLouie is offline  
post #44 of 333 (permalink) Old 2012-05-03, 08:55 PM
 
Join Date: Oct 2003
Location: Georgetown, ON
Posts: 105
Moving

Quick Question, I'm moving and I currently have an sw44 and another switch (only running SD) to run my receivers.

Are all new installs or moves DPP Plus and if so will I have to by the new switch myself? I'm a wire managment nut and will want all the wires terminating at the electrical panel. I currently have two 9242s and 1 3100 but may expand in the future.
Zekes is offline  
post #45 of 333 (permalink) Old 2012-05-03, 09:04 PM
Veteran
 
Join Date: Jul 2008
Location: North of the GTA
Posts: 10,006
You will get a DPP Quad.
Pinza is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome