Windows Media Player Not Working - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes

post #1 of 8 (permalink) Old 2012-03-23, 10:13 AM Thread Starter
 
Join Date: Nov 2002
Location: Edmonton
Posts: 225
Windows Media Player Not Working

My WMP has just quit working. After following all the various instructions on Google, and finding out that M'soft wants $59 to help me, I'm at the end of my rope. I have Win 7, 64 bit on a 9 month old machine. I click on the wmp.exe file and nothing happens. I try to open a .wmv file and I get a message "Server execution failed". Any ideas?

They're going to park their car over there. You're going to park your car over here. Get it?
gdewar is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 (permalink) Old 2012-03-24, 12:21 PM
 
Join Date: Dec 2006
Location: no man's land
Posts: 107
Lightbulb can you "reload" windows 7 please? =P

should you have the OS disc with you, just erase c: drive and reinstall windows again. It's good habit to clean & reload windows from scratch as once recommended by LEO LAPORTE on G4TV...
Nimiq USA is offline  
post #3 of 8 (permalink) Old 2012-03-24, 12:24 PM
 
Join Date: Dec 2006
Location: no man's land
Posts: 107
Exclamation microsoft forum...

Windows Media Player 12 Crashes Virtually Everytime

"Almost everytime I open Windows Media Player 12 it crashes. Usually the Window opens but is greyed out and the cursor indicates that it is busy."

<Method 1.
1. Click on Start and in the search bar type cmd.exe
2. Right click on cmd.exe and click on Run as Administrator
3. In the command prompt type the following command

net localgroup "Administrators" "NT Authority\Local Service" /add 4. Press enter and restart the computer


Method 2.
Uninstalling and Reinstalling the Windows Media Player:
Step 1.
Uninstalling the Windows Media Player:
1. Go to Start and in the search type "Turn Windows features On or Off".
2. Click on "Turn Windows features On or Off".
3. Browse to the Media Features and uncheck the mark in front of Windows Media Player.
4. Restart the computer

Step 2.
Reinstalling the Windows Media Player:
1. Go to Start and in the search type "Turn Windows features On or Off".
2. Click on "Turn Windows features On or Off".
3. Browse to the Media Features and place a check mark in front of Windows Media Player.
4. Restart the Computer.

Method 2 fixes the problem. However, it has gotten to the point that WMP 12 is unusable as it crashes almost everytime and I'm not prepared to have to restart my PC twice in order to view a video or listen to some music.>
Nimiq USA is offline  
post #4 of 8 (permalink) Old 2012-03-24, 04:23 PM Thread Starter
 
Join Date: Nov 2002
Location: Edmonton
Posts: 225
If I have to reinstall Windows and then reinstall all my programs it's not worth the trouble. The reason I wanted to get WMP up again was to view the traffic cams on our local City website. However that is the ONLY reason I use it, so it wouldn't be a tragedy if it never worked again on this machine (I have 2 others). BTW, I did the turn off/turn on trick and it failed to work. Can't understand how it happened in the first place - it was right out of the blue. Thanks for your help! Any other solutions?

They're going to park their car over there. You're going to park your car over here. Get it?
gdewar is online now  
post #5 of 8 (permalink) Old 2012-03-24, 04:26 PM
Veteran
 
Join Date: Feb 2006
Location: Thunder Bay, Ontario
Posts: 4,809
You are not reinstalling Windows. Just the Media Player as stated in post #3.
DSgamby is online now  
post #6 of 8 (permalink) Old 2012-03-24, 05:54 PM
Moderator
 
Join Date: Jan 2004
Location: Lincoln.NB Pop 492,823
Posts: 6,032
I had a problem like that before but it was due to a bad codec install. I uninstalled the codec pack, rebooted and reinstalled it. WMP worked again.

Have you installed something like it lately? How about a simple system restore to the day where it still was working?

Home Theatre: Yamaha HTR-6190, Klipsch Speakers, SANYO PLV-Z4, TOSHIBA HDDVD, LG BD555C, Cerwin Vega HTS12 Sub, VIP2300, XBox 360, HTPC.
Danster is offline  
post #7 of 8 (permalink) Old 2012-03-24, 07:09 PM Thread Starter
 
Join Date: Nov 2002
Location: Edmonton
Posts: 225
System restore worked! Thank you Danster! Now you can change your profile to read 465,122 people in Lincoln who aren't as helpful as Danster! Have a great weekend. Also, thanks to those of you who jumped in to help.

They're going to park their car over there. You're going to park your car over here. Get it?
gdewar is online now  
post #8 of 8 (permalink) Old 2012-03-25, 07:02 PM
Moderator
 
Join Date: Jan 2004
Location: Lincoln.NB Pop 492,823
Posts: 6,032
No problem. In all my years of using Windows, a system restore is always the first thing to look at. As to why WMP quits to work for no reason, a misplaced electron that farted along the way might have triggered it.. It is after all Windows.

Home Theatre: Yamaha HTR-6190, Klipsch Speakers, SANYO PLV-Z4, TOSHIBA HDDVD, LG BD555C, Cerwin Vega HTS12 Sub, VIP2300, XBox 360, HTPC.
Danster is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome