URGENT HELP PLEASE - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes

post #1 of 10 (permalink) Old 2004-08-26, 08:34 AM Thread Starter
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 5
URGENT HELP PLEASE

Can anyone help me change thesetting on my DCT2500 from MTSC to PAL please. I have a UK TV and would like to utilize to use wiith my Shaa cable service.
Spoke to Shaw and they are no help.
MAny Thanks
weezypenguin is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 10 (permalink) Old 2004-08-26, 08:37 AM Thread Starter
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 5
OOPS

That should be NTSC and not MTSC
weezypenguin is offline  
post #3 of 10 (permalink) Old 2004-08-26, 08:56 AM
Veteran
 
Join Date: Aug 2003
Location: Hamilton
Posts: 3,780
Its not possible to use North American Equipment on PAL TVs. You will most likely have to purchase an NTSC and/or ATSC set in order to use Shaw service.

Im not sure if there are any converters out their that might convert the NTSC signal to PAL.
bigoranget is online now  
post #4 of 10 (permalink) Old 2004-08-26, 08:58 AM
 
Join Date: Jun 2002
Location: Oxford, Nova Scotia
Posts: 710
I seriously doubt that it can be done. The signals are broadcast in NTSC, and unless the receiver has some kind of conversion circuitry/prgram, you are out of luck. You'll have to buy a new TV.

Of course I could be wrong, but I doubt it.

Mark
smallmj is offline  
post #5 of 10 (permalink) Old 2004-08-26, 09:32 AM
Veteran
 
Join Date: Jan 2002
Location: Uxbridge, ON
Posts: 3,601
Yeah, you've got no hope.

(Moderator hat) Please don't post all in caps. Please be more explanatory in your subject. (/moderator hat)
travisc is offline  
post #6 of 10 (permalink) Old 2004-08-26, 09:32 AM Thread Starter
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 5
OK

BUt if you look at the configuration screen, it actually has a section where it states both PAL/NTSC. SO just wondered how do i try to enter this portion to possible change setting.
weezypenguin is offline  
post #7 of 10 (permalink) Old 2004-08-26, 10:24 AM
Veteran
 
Join Date: Aug 2003
Location: Hamilton
Posts: 3,780
Thats probably because the receiver itself could in theory decode NTSC and PAL signals however all signals in North America are NTSC so chances are your out of luck.
bigoranget is online now  
post #8 of 10 (permalink) Old 2004-08-26, 12:11 PM
 
Join Date: May 2003
Location: Oakville, ON
Posts: 209
Re: OK

Quote:
Originally Posted by weezypenguin
BUt if you look at the configuration screen, it actually has a section where it states both PAL/NTSC. SO just wondered how do i try to enter this portion to possible change setting.
I would hazard a guess that this is a read-only setting that reports that hardware configuration of the box. If you could switch it to PAL, then the box would only receive PAL signals - which wouldn't work with Shaw anyway.
jbamford is offline  
post #9 of 10 (permalink) Old 2004-08-26, 09:29 PM
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 1,318
Just buy a new tv!
vjose78 is offline  
post #10 of 10 (permalink) Old 2004-08-26, 09:47 PM
Premium Supporter
 
Join Date: May 2003
Location: Winnipeg with MTS Ultimate TV, MTS Lightning 10 & VOIP Phone Service.
Posts: 3,294
Depending on the size of the TV you can get a 27 inch Tv from as cheap as $200 to $500 brand new. Check out sales, etc

Shawguy

- User 'K from Canada' on the MTS Community Forums
- User '7825' on the Shaw Community Forums
- I do NOT work for Shaw or have any connections to the company
shawguy is offline  
 

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome