A few questions about my new HDTV - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes

post #1 of 3 (permalink) Old 2008-06-27, 11:27 PM Thread Starter
Join Date: Jun 2008
Location: Ontario
Posts: 2
A few questions about my new HDTV

Ok i just bought a 40" Sony Bravia 1080P KDL40V3000 yesterday, and i got a few questions.

1) I heard that my TV has a QAM tuner so there is no need for an HD box, is that right?

2)I currently have rogers standard definition coaxial cable, do i have any HD channels? because i heard rogers gives some free HD channels.

3)How do i check if i have any HD channels?

4)What kind of resolution is the signal that comes through the TV cable? 480i, 480p?

Thanks, and i hope you can answer my questions!!
slimshadyog is offline  
Sponsored Links
post #2 of 3 (permalink) Old 2008-06-28, 01:03 AM
Join Date: May 2002
Location: Toronto, Rogers, 9865 & 8300-eHDD, Panasonic TCP65S1, Denon AVR4310Ci; Sony KDL40W3000, 8300-eHDD
Posts: 53,734
1. You'll still need an HD STB for encrypted channels, which almost all of them are in Canada. See the following post on that subject. Please put your location and service provider into your UserCP Profile (location). This helps us help you.

FAQ - Can I get Digital Cable (and HD) Using My QAM Tuner?

2. See the following post on that subject. You need an HD STB or PVR.

FAQ - Rogers HD Offering

3. You tune to them on the STB. Since you're with Rogers, you won't get any/many HD channels on the QAM tuner.

4. 480i for SD, 720P for 720P HD and 1080i for 1080i HD channels. See:

FAQ - HDTV Formats

Please see the following post which is useful for people new to the forum.

HDTV Frequently Asked Questions: Please read this before posting in the forum

57's Optimization Services (Home Theatre Optimization) . . . . 57's Home Theatre (Latest equipment & photos)
57 is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 2008-06-30, 12:25 AM
Join Date: Jun 2005
Location: Whitby, Ontario
Posts: 1,980
you don't say your location other than ontario.
Your QAM tuner is made for Unencrypted Cable in the U.S. Pretty useless in canada.
But it is also an ATSC tuner which will recieve free OTA.
I get 15 digital chanels Over-the-Air. Plus foregn langage and religious channels that i don't have mapped so i can't count.

Samsung TV, Pio-Elite AVR, OppoBD, Wharfedale Speakers, Kicker/Crown Subs, DB-4e OTA:)
Tom.F.1 is offline  

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome