Daytek DT3220 set-up - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes

post #1 of 4 (permalink) Old 2008-01-28, 10:54 AM Thread Starter
 
Join Date: Sep 2007
Location: Salmon Arm, Samsung LN-T5265F, DCT-6416, B-Ray, Yamaha 6080, Energy Surround, Velodyne DPS-12B Sub.
Posts: 100
Daytek DT3220 set-up

Can anyone point me to optimum picture/settings, set-up for a Daytek DT3220.

Thanks for the help
CMack

If you want my Cable Modem, you'll have to pry it from my cold dead hands...
cmackay is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 2008-01-28, 10:56 AM
Moderator
 
Join Date: Jun 2005
Location: Vancouver - OTA, Pioneer KURO Elite Signature PRO-141FD, 27" iMac, WDTV Live.
Posts: 2,781
As per 57's FAQ on Calibration:

Quote:
Some people believe they can simply use the settings from someone else. This is simply not true.
Quote:
There are no settings for "best picture" since each TV, environment, person, connection type and item connected are different. The "combination" for the "best picture" is different for everyone, just like a combination lock.

The TVs themselves vary a great deal as they come from the manufacturer, due to all the different components that went into the manufacture, each having certain tolerances.

Posting settings on the web is sometimes worse then useless because some people actually believe that they can apply to their TVs.

There is nothing wrong with discussing what the settings do and what idiosyncrasies a certain TV may have.

Often different components and different inputs can require quite different settings. I have set up quite a few HDTVs where the settings for the DVD player were unwatchable for the STB and vice versa, so obviously no "best settings" there.

In addition, some devices (DVD players, PCs, etc) have their own settings for black levels or colour which will affect the signal to the TV.
Cyclism is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 2008-01-28, 11:08 AM Thread Starter
 
Join Date: Sep 2007
Location: Salmon Arm, Samsung LN-T5265F, DCT-6416, B-Ray, Yamaha 6080, Energy Surround, Velodyne DPS-12B Sub.
Posts: 100
Hmmm that's too bad.

CMack

If you want my Cable Modem, you'll have to pry it from my cold dead hands...
cmackay is offline  
post #4 of 4 (permalink) Old 2008-01-28, 05:12 PM
57
Moderator
 
Join Date: May 2002
Location: Toronto, Rogers, 9865 & 8300-eHDD, Panasonic TCP65S1, Denon AVR4310Ci; Sony KDL40W3000, 8300-eHDD
Posts: 53,486
FAQ - What You Need To Do To Your New HDTV

57's Optimization Services (Home Theatre Optimization) . . . . 57's Home Theatre (Latest equipment & photos)
57 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome