65 Inch TV on 60 Inch TV stand? - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes

post #1 of 7 (permalink) Old 2011-10-23, 10:20 PM Thread Starter
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 11
65 Inch TV on 60 Inch TV stand?

I have this stand from costo - P3N1C - Portland 3-IN-1 Console. Supports up to 60" Flat panel TV's.
It'll hold 60" 165 lbs on the swing floater (arm mount) and 60" 165lbs on the base.

Manual Page: http://imageshack.us/photo/my-images...2375541pm.jpg/

I currently have my 50" plasma mounted on it and want to replace it with my new TV Panasonic 65" TCP65ST30

Any chance this will fit my 65" Plasma? I was hoping not buy a new stand.

The weight of the 65" is 97.1lbs and the stand says it supports upto 165lbs... My old 50" TV weighted about 84lbs and it was very stable. I'd like to mount on the swing arm like my last one.

Anyone have any comments or opinions? I can't wait until I get the TV on Wednesday

Thanks!

Last edited by 57; 2011-10-24 at 12:08 AM. Reason: Retail links edited out. Gist remains.
kaddy69 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old 2011-10-24, 11:19 AM
57
Moderator
 
Join Date: May 2002
Location: Toronto, Rogers, 9865 & 8300-eHDD, Panasonic TCP65S1, Denon AVR4310Ci; Sony KDL40W3000, 8300-eHDD
Posts: 53,429
Since the stand is able to hold the weight, I would assume you'd be OK. The 60" "limit" may have more to do with the mount - how far it can spread out - than the stand itself. I would think that if the mount fits your 65", then you'd be fine. If it doesn't perhaps you could simply get another mount that's large enough, but still use the stand. If you don't need/use the swiveling bracket, perhaps you can remove it since that would lessen the forces on the stand?

If you don't need the top shelf for other equipment, you could place the TV on it using the TV's stand - load there is also 165 lb.

57's Optimization Services (Home Theatre Optimization) . . . . 57's Home Theatre (Latest equipment & photos)
57 is offline  
post #3 of 7 (permalink) Old 2011-10-24, 12:53 PM
Member #1
 
Join Date: Dec 2001
Location: Toronto
Posts: 47,716
Quote:
The 60" "limit" may have more to do with the mount - how far it can spread out - than the stand itself.
That's what I was thinking. It's not the weight so much as the dimensions.

If you do mount, then you may consider tying the upright portion of the stand to the wall with a safety line to guard against tipping.
hugh is offline  
post #4 of 7 (permalink) Old 2011-10-24, 02:48 PM
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 179
I have the same stand and have a 60" LG plasma mounted the same way and the TV is 104lbs. It's very stable attached to the pole.

The only issue you would have is aesthetics. Your TV will be slightly wider than the stand itself.. That's about it !!!
avengingangel is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old 2011-10-24, 02:55 PM
57
Moderator
 
Join Date: May 2002
Location: Toronto, Rogers, 9865 & 8300-eHDD, Panasonic TCP65S1, Denon AVR4310Ci; Sony KDL40W3000, 8300-eHDD
Posts: 53,429
One other thought - make sure that the larger TV has enough room above the top shelf to make the top shelf useful for what you want to put there - doesn't interfere with the bottom of the screen or IR "eye".

57's Optimization Services (Home Theatre Optimization) . . . . 57's Home Theatre (Latest equipment & photos)
57 is offline  
post #6 of 7 (permalink) Old 2011-10-24, 07:59 PM
 
Join Date: May 2009
Location: Maple Ridge BC
Posts: 1,115
I would think it would work, other than maybe the weight being to far from the center,

Media Room: Panasonic 65", 7.1 Klipsch, Onkyo TX-NR626, Xbox One/360, Alienware Alpha, Gateway, HDPVR, PS3, 42" Samsung
Steve604 is online now  
post #7 of 7 (permalink) Old 2011-10-24, 11:16 PM Thread Starter
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 11
Thanks for the replies everyone....

I don't think it'll fit the pole mount, as it might be too spread out, as my 50" plasma is already pretty close to the edges. Again, another great point about the aesthetics....

I ended up ordering a new stand:


Now I just have to wait for everything to arrive
kaddy69 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome