Apple TV problems - sharing - consistency - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes

post #1 of 10 (permalink) Old 2017-11-22, 04:23 PM Thread Starter
 
Join Date: Feb 2010
Location: Kingston, ON - Bell ES 9241, Onkyo NR808, Oppo93, AppleTV3, Vizio 55", PSB & Yamaha speakers for 7:1
Posts: 154
Apple TV problems - sharing - consistency

This particular Apple TV box is a 4.

When this works it's just great. BUT how many times has it not been able/capable of playing nice?

The 'turn Home Sharing on" dialogue is an albatross for me.

I've restarted ATV box, reset box, done an A/C power cycle on the box and have sworn at the box [this is the most fun!]

I've checked 'my sharing prefs' powered off my computer, powered on my computer, done a restart of my computer, done a power cycle, too.

This time nothing works!

An aside: I'm an Apple fan-boy and have been since 1990 but iTunes and Apple TV have just about done my head in.
ExRobotGuy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 10 (permalink) Old 2017-11-23, 12:01 AM
 
Join Date: Jun 2002
Location: Surrey
Posts: 808
You probably have done this, but just in case.... You have home sharing turned on in the settings on the Apple TV, as well as the computer, right? The computer and the Apple TV are on the same network? (In my case, I have a Telus network and a separate router network.) That’s all that I can think of at the moment. It does work for me.

Sometimes the discussion area of Apple support helps me. Hope you get it solved. I sure enjoy Airplay and using a ATV App to play media on my server.

Telus 4K PVR & 2 wireless boxes; switched from Shaw for more HD
meshmellow is offline  
post #3 of 10 (permalink) Old 2017-11-23, 01:15 PM Thread Starter
 
Join Date: Feb 2010
Location: Kingston, ON - Bell ES 9241, Onkyo NR808, Oppo93, AppleTV3, Vizio 55", PSB & Yamaha speakers for 7:1
Posts: 154
Thanks, Mesh, if I may call you that.

I'd done everything on your list except restarting my modem. So I tried that...........

Guess what happened? Nothing. Damn.
ExRobotGuy is offline  
 
post #4 of 10 (permalink) Old 2017-11-23, 03:28 PM
 
Join Date: Jun 2002
Location: Surrey
Posts: 808
You can call me Mesh, but I might not be so mellow

Sorry you had no success. I just tried mine and it's okay. On the computer, I'm on Sierra and iTunes 12.7.1. On the ATV 4, I'm on the latest TVOS 11.2 beta.

If I come up with any other ideas, I'll let you know. I mainly do screen mirroring from my iPad and iPhone, which has been very easy and pretty problem-free. It's been awhile since I bothered with using home sharing to pull stuff off my mid 2012 MacBook Pro. However, I just tried it, without rebooting or any fiddling, and it worked right away. (All I did do, was check in iTunes that I had home sharing turned on.)

Scraping my memory, I have a vague recollection that I did have similar trouble like you are experiencing some time back. Seems to me I turned off sharing and reentered my Apple ID and password. Think I did the same on the Apple TV. That may have been what got it working, but I think you've done all that.

I do remember spending some time in the Apple Support discussions reading what other people had tried. Good luck!

Telus 4K PVR & 2 wireless boxes; switched from Shaw for more HD
meshmellow is offline  
post #5 of 10 (permalink) Old 2017-11-23, 08:51 PM Thread Starter
 
Join Date: Feb 2010
Location: Kingston, ON - Bell ES 9241, Onkyo NR808, Oppo93, AppleTV3, Vizio 55", PSB & Yamaha speakers for 7:1
Posts: 154
Dear Mr. Mellow,

"Seems to me I turned off sharing and reentered my Apple ID and password."

Thanks. I did that after I re-set the 'box'. I will be surfing the discussion boards or phoning Apple Support.

Thanks again.
ExRobotGuy is offline  
post #6 of 10 (permalink) Old 2017-11-23, 09:39 PM
 
Join Date: Jun 2002
Location: Surrey
Posts: 808
Hi ExRobotGuy,

In case this is helpful:

https://support.apple.com/en-ca/HT203311

Or this:

http://www.idownloadblog.com/2016/11...e-sharing-fix/

Telus 4K PVR & 2 wireless boxes; switched from Shaw for more HD
meshmellow is offline  
post #7 of 10 (permalink) Old 2017-11-23, 09:42 PM Thread Starter
 
Join Date: Feb 2010
Location: Kingston, ON - Bell ES 9241, Onkyo NR808, Oppo93, AppleTV3, Vizio 55", PSB & Yamaha speakers for 7:1
Posts: 154
Thanks.

Looked it over and I've covered all those points. Do you have a used VCR?
ExRobotGuy is offline  
post #8 of 10 (permalink) Old 2017-11-23, 09:47 PM
 
Join Date: Jun 2002
Location: Surrey
Posts: 808
Hehe. You’re giving up on Apple TV?

Telus 4K PVR & 2 wireless boxes; switched from Shaw for more HD
meshmellow is offline  
post #9 of 10 (permalink) Old 2017-11-23, 09:55 PM
 
Join Date: Jun 2002
Location: Surrey
Posts: 808
MalusMalum Dec 1, 2015 8:51 AM in response to MalusMalum Level 1 Level 1 (0 points) expertise.iphoneiPhone
Dec 1, 2015 8:51 AM in response to MalusMalum
If anyone is interested, I did find a solution to this.

I had checked iTunes preferences, under sharing it showed that sharing was on and no users connected. As I stated above, the problem continued.

I decided to double check that home sharing was actually on by going to File/Home Sharing. Here it showed that Home Sharing was actually OFF, despite iTunes showing that it was ON under preferences. I turned Home Sharing on and now everything is fine.

So, do not rely on the Preferences tab to make sure your Home Sharing is on. Double check under File/Home Sharing.

And by the way, I never turned Home Sharing off. Hope this helps somebody.

Telus 4K PVR & 2 wireless boxes; switched from Shaw for more HD
meshmellow is offline  
post #10 of 10 (permalink) Old 2017-11-24, 11:17 AM
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 1,449
An update may have changed something.

Thats one thing i have found recently with MANY pieces of software.

Problem with a feature? Says its on? (or off), try to turn it to the opposite, then back again.
(also loging out and in as you tried as well).

Often can 're set' the setting properly.

GDKitty
Rogers 9865, LG 47LV5400 LED TV, Onkyo HT-R690.
gdkitty is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome