No Signal - Missing Channels - 6 October, 2011 (ANIK F2 Satellite Down) - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums
Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes

post #1 of 135 (permalink) Old 2011-10-06, 08:45 AM Thread Starter
 
Join Date: Sep 2010
Location: Niagara
Posts: 245
No Signal - Missing Channels - 6 October, 2011 (ANIK F2 Satellite Down)

Started this thread so that people can report their findings rather than posting in various other threads...for the record, not getting any HD channels at this time myself....
HowieDoin is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 135 (permalink) Old 2011-10-06, 08:48 AM
Veteran
 
Join Date: Feb 2009
Location: The Dandelion City
Posts: 7,133
Cool

Missing HD channels here as well. Calling Shaw Direct...

There is a message saying that SD is experiencing video problems with some of their channels and technicians are working on it. I have a feeling it is more serious than that. It could be a satellite failure. Does anyone know what actually happened?

CSR says "a transponder is down." We'll see...

At 20 I had a good mind. At 40 I had money. At 60 I've lost my mind and my money. Oh, to be 20 again. --Scary
ScaryBob is offline  
post #3 of 135 (permalink) Old 2011-10-06, 08:51 AM
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 33
I am from near Kingston, ON .....Lost HD signal about 6:30 am. Checked all cables. My system is ok
Rob235 is offline  
post #4 of 135 (permalink) Old 2011-10-06, 08:52 AM Thread Starter
 
Join Date: Sep 2010
Location: Niagara
Posts: 245
Quote:
Originally Posted by Rob235 View Post
I am from near Kingston, ON .....Lost HD signal about 6:30 am. Checked all cables. My system is ok
I'm blaming McGuinty.....lol
HowieDoin is offline  
post #5 of 135 (permalink) Old 2011-10-06, 08:52 AM
 
Join Date: Jan 2009
Location: eastern, ontario
Posts: 129
Wow i'm glad I checked here before I called the installer, I too have no HD channels.
atvnut is offline  
post #6 of 135 (permalink) Old 2011-10-06, 08:53 AM
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 10
No signal

I'm on the south shore of Montreal and am not getting any signal either....The message says "acquiring signal"
chlang is offline  
post #7 of 135 (permalink) Old 2011-10-06, 09:02 AM
Veteran
 
Join Date: Feb 2009
Location: The Dandelion City
Posts: 7,133
No HD here either. Broken recordings indicate that it went out some time before midnight last night. Other are reporting the problem started about 6:30am. Shaw Direct is aware of the issue.

At 20 I had a good mind. At 40 I had money. At 60 I've lost my mind and my money. Oh, to be 20 again. --Scary
ScaryBob is offline  
post #8 of 135 (permalink) Old 2011-10-06, 09:04 AM
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 39
Same in New Brunswick no signal on french ch and HD
jack021 is offline  
post #9 of 135 (permalink) Old 2011-10-06, 09:09 AM
Rookie
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 8
Quote:
Originally Posted by chlang View Post
I'm on the south shore of Montreal and am not getting any signal either....The message says "acquiring signal"
Same here. I'm located Montreal west island. No signals HD & SD.
kosmic is offline  
post #10 of 135 (permalink) Old 2011-10-06, 09:15 AM
 
Join Date: Jan 2009
Location: eastern, ontario
Posts: 129
I'm back in business my HD just returned.
atvnut is offline  
post #11 of 135 (permalink) Old 2011-10-06, 09:16 AM
Rookie
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 8
Still have no signal this morning either. But I also can't get the guide either. I can still watch my PVR list but nothing can record and my Recording listing has all N/A beside all the shows I set up.
Hartman85 is offline  
post #12 of 135 (permalink) Old 2011-10-06, 09:28 AM Thread Starter
 
Join Date: Sep 2010
Location: Niagara
Posts: 245
Quote:
Originally Posted by atvnut View Post
I'm back in business my HD just returned.
on all HD channels?...I'm still missing most
HowieDoin is offline  
post #13 of 135 (permalink) Old 2011-10-06, 09:36 AM
Rookie
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 1
Shaw missing Channels

Me too here in Hamilton, still no HD.
gaskinno is offline  
post #14 of 135 (permalink) Old 2011-10-06, 09:37 AM
Veteran
 
Join Date: Nov 2003
Location: Kincardine ON.
Posts: 4,315
I noticed no HD at all, and no channels from F2. I thoughtCTV HD was on F12, but never got that.
classicsat is offline  
post #15 of 135 (permalink) Old 2011-10-06, 09:38 AM Thread Starter
 
Join Date: Sep 2010
Location: Niagara
Posts: 245
Having a look at lyngsat.com.....it's pretty clear that Anik F2 at 111.1░W is down completely, and not just the HD channels...there are a few HD channels on Anik F1R at 107.3░W that everyone should still be getting.....hopefully not, but this seems serious...
HowieDoin is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome